27 Mayıs 2015 12:07

MAN İşçilerine Evrensel gazetesi tehdidi

Paylaş

Ankara Çubuk’daki MAN fabrikasında işçiler metal direnişi tartışırken Türk Metal Evrensel gazetesi okuyanları, Emek Partisi’yle iletişime geçenleri işten atmakla tehdit ediyor

Ankara Çubuk’ta otobüs ve kamyon üretimi yapan MAN fabrikasında işçiler diğer otomotiv fabrikalarında yaşananları tartışıyor. Büyük bir kısmı İŞKUR üzerinden 6-8 aylık geçici sürelerle işe alınan işçiler düşük maaşlardan şikayetçi. Ayrıca 15-20 yıldır fabrikada çalışan işçiler de en fazla brüt olarak 2 bin 300 TL maaş alıyor. Çalışma koşullarının bir hayli kötü olduğunu dile getiren işçilerden önemli bir kısmı “meslek hastalığına tutulmuş” durumda. Kimisi bel, boyun fıtığına yakalanmış, kimisinin ayağında platin var.

İşçilerinin gözü kulağı Renault, Türk Traktör, Arçelik gibi fabrikalarda. Her gelişmeyi takip etmeye çalışıyorlar. Kafası karışık olup daha temkinli davranan işçiler de var, bir kıvılcımı bekleyen de. Türk Metal Sendikası’ndan yetkililer de bant bant gezip, işçilere Tofaş’ta alınan zammı yapacaklarını, ses çıkarmamaları gerektiğini söylüyor. Özellikle son birkaç gündür sendika, işçiler üzerindeki baskısını da giderek artırıyor. Evrensel gazetesi okuyanları, Emek Partisi’yle iletişime geçenleri işten atmakla tehdit ediyor. İşçiler de bu durumun karşısında Renault gibi, Türk Traktör gibi birlik olmayı, kendi komitelerini kurmaları gerektiğini tartışıyorlar. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Örgütlenmenin önündeki engelleri kaldıracağız

SONRAKİ HABER

HDP’nin seçim faytonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...