08 Ağustos 2011 08:10

EMO: Direkte trafo hukuksuz

ELEKTRİK Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Gediz EDAŞ’ın kamuya ayrılmış alanlara dikilen kompanzasyon direkleri ile ilgili olan haberimize gönderdiği yanıta bir yazı ile karşılık verdi.EMO gönderdiği yazıda, anılan şartnamenin satın alma, yapım ve devreye almayı kapsayan teknik bir şartname olduğunu belirtti. “Aslolan Kuvvetli Akım Tesisl

EMO: Direkte trafo hukuksuz
Paylaş

ELEKTRİK Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Gediz EDAŞ’ın kamuya ayrılmış alanlara dikilen kompanzasyon direkleri ile ilgili olan haberimize gönderdiği yanıta bir yazı ile karşılık verdi.

EMO gönderdiği yazıda, anılan şartnamenin satın alma, yapım ve devreye almayı kapsayan teknik bir şartname olduğunu belirtti. “Aslolan Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği’dir” denilen açıklamada, direk tipi trafo merkezinin yapımına izin verilmediği bir yerde hem de bina tipi trafo merkezi yanında direk tipi kondansatör direğinin olmayacağının açık olduğu ifade edildi.   

Söz konusu direklerin kentin en işlek ve yoğun kullanım olan yerlerine maliyet nedenleriyle mevcut yer altı trafo merkezlerinin yanına yapıldığını ifade edildiği açıklamada, “Bu devreler tamamen kontrol dışı ve müdahaleye açıktır.  GEDİZ EDAŞ; dağıtım şirketi olarak, maliyetlerine yansıyacak reaktif enerji bedellerinden kurtulmak için kamuya ayrılmış alanları işgal etmektedir ki yapılan imalatların kamu yararı ile doğrudan bir ilgisi yoktur” denildi. Uygulamanın yanlış ve hukuksuz olduğunu belirten EMO İzmir Şubesi yönetim kurulu, imalatların durdurulmaması ve uyarılarının dikkate alınmaması halinde yasal girişimlerde bulunulacağını belirtti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yedek kayıt dönemi başladı

SONRAKİ HABER

Dilenci ve aile hekimi giremez!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...