26 Mayıs 2015 19:15

Vatikan'a göre İrlanda'nın eşcinsel evliliği kabul etmesi 'insanlığın yenilgisi'

Nüfusunun çoğunluğu Katolik Hristiyan olan İrlanda'da yapılan referandumla eşcinsel evliliğe izin verilmesine Katoliklerin merkezi Vatikan kardinalinin zoruna gitti.

Paylaş

Nüfusunun çoğunluğu Katolik Hristiyan olan İrlanda'da yapılan referandumla eşcinsel evliliğe izin verilmesine Katoliklerin merkezi Vatikan'ın zoruna gitti.

Nüfusunun yaklaşık yüzde 85’i Katolik olan İrlanda’da 22 Mayıs’ta sandıklara giden halk, eşcinsel evliliğe “evet” demişti.

İrlanda, eşcinsellerin evliliğini halkoylamasıyla kabul eden ilk ülke olurken, Vatikan’dan buna tepki geldi.

Vatikan Devlet Sekreteri Kardinal Pietro Parolin, “Bu sonuç beni çok üzdü. Kilise bu gerçeği dikkate almalıdır, ancak İncil’in bildirilerini yaymaya olan bağlılığını güçlendirmek anlamında” ifadelerini kullandı.

Roma’da katıldığı bir etkinlikte gazetecilere açıklama yapan Kardinal Parolin, İrlanda’nın aldığı bu kararın, "sadece Hristiyan ilkelerinin değil aynı zamanda insanlığın da bir yenilgisi olduğunu" iddia etti.

"Aile kurumunu savunmak, teşvik etmek ve korumak için her şeyi yapmaları gerektiğini" söyleyen Parolin, “Aile kurumuna darbe vurmak, geleceğin binasının temelini ortadan kaldırmak gibidir” dedi.

FRANSA’YLA EŞCİNSEL BÜYÜKELÇİ KRİZİ

Parolin ayrıca, eşcinsel olduğu gerekçesiyle Fransa’nın atadığı büyükelçi Laurent Stefanini’nin güven mektubunu kabul etmemelerine ilişkin de konuştu.

Fransa ve Vatikan arasında kriz çıkaran olay hakkında Parolin, “İki ülke arasında diyalog kanalları hala açık ve bunun olumlu bir şekilde sonuçlanmasını umuyorum” dedi.

Fransa, Vatikan’ın tepkisine karşın, Stefanini isminde ısrarını sürdürüyor.

PAPA FRANCESCO, EŞCİNSELLER KONUSUNDA KİLİSE’NİN ÜSLUBUNU YUMUŞATTI

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco, 2013 yılında seçilmesinden kısa süre sonra eşcinseller hakkında yaptığı açıklamalarla dikkatleri çekmişti.

Eşcinsellerin yargılanıp, toplum dışına itilmesine karşı çıkan Papa, “Ben kimim ki eşcinselleri yargılayayım” ifadelerini kullanmıştı.

Papa verdiği bir röportajda da, ‘merhamet’ anlamına gelen Kilise’nin kapılarının eşcinsellere kapalı tutulmasını, "Herkesin evi olduğunu hissettirmemiz gereken bu Kilise, sadece seçilmiş, küçük bir gruba açık olan bir şapel değildir" sözleriyle eleştirmişti.

Katolik Kilisesi’nin öğretilerinin gözden geçirildiği geçen yılki Psikoposlar Sinodu’nun sonuç raporunda da, eşcinselleri kucaklamak gerektiğine işaret edilmişti. (Roma/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Erzurum'da CHP'lilere zabıta terörü

SONRAKİ HABER

Türk Telekom'u 93-75 mağlup eden Anadolu Efes yarı finalde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...