26 Mayıs 2015 18:29

Polis, Yüksekova'da 10 yaşındaki çocuğu gözünden vurdu

Yüksekova'ya gelen Erdoğan ve Davutoğlu'nu protesto eden gençlere saldıran polis, evinin önünde duran 10 yaşındaki D.İ.'yi plastik mermi ile gözünden yaraladı. D.İ., ilk müdahalenin ardından Van'a sevk edildi.

Paylaş

Havaalanı açılışı nedeniyle Hakkari'nin Yüksekova ilçesine gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu açılışı siyaset malzemesi yaptıkları gerekçesiyle protesto eden gençlere polisin saldırısıyla başlayan olaylar esnasında Yeni Mahalle'de evinin önünde bulunan 10 yaşındaki D. İ. adlı çocuk polisin plastik mermi ile ateş etmesi üzerine gözünden yaralandı.

Ailesi tarafından Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan D.İ. ilk müdahalenin ardından ambulansla Van Bölge ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. DİHA'ya konuşan çocuğun babası Kemal İ. oğlunun evinin önünde beklerken akrep tipi zırhlı araçtan hedef gözetilerek gözünden vurulduğunu söyledi.

Baba, polisler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, "Oğlumun gözü açılmıyor, şu an tamamen kapalı. Direk vurdular daha 10 yaşında bir çocuk. Nasıl vururlar?" diyerek tepki gösterdi. (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

SANA: Tabka'ya hava saldırısında 140 IŞİD'li öldü

SONRAKİ HABER

Paşabahçe fabrikasında yangın çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...