26 Mayıs 2015 16:37

İşçilerin pankartına 'gözaltı'

İzmir'de yerel mahkeme direnişteki SF Deri işçilerinin sendika pankartını ihtiyati tedbir kararı doğrultusunda alıkoydu. DERİTEKS İzmir Şube Başkanı Makum Alagöz de mahkemenin kararını hukuk dışı olarak nitelendirdi.

Paylaş

Metehan UD
İzmir

İzmir'de yerel mahkeme direnişteki SF Deri işçilerinin sendika pankartını ihtiyati tedbir kararı doğrultusunda alıkoydu. DERİTEKS İzmir Şube Başkanı Makum Alagöz de mahkemenin kararını hukuk dışı olarak nitelendirdi.

Gaziemir Ege Serbest Bölgesi'nde kurulu olan SF Deri'de sendikaya üye oldukları için işten atılan işçilerin başlatmış olduğu direnişte yeni bir gelişme yaşandı. İşveren tarafından açılan davada mahkeme sendikal hakları yok sayan bir karar verdi.

GEREKÇE ŞİRKET İSMİNİN BULUNMASI

İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme davacı tarafın talebi doğrultusunda karar vererek SF Deri isminin geçtiği pankartların, afişlerin ve dövizlerin şirketin ismine zarar verdiği gerekçesiyle toplatılmasını istedi. Mahkeminin yasakladığı listede yine SF isminin geçtiği haber, yazı ve görsellerin internet ve sosyal medyada kullanılması ile kurum ve kuruluşlara fiziki ve dijital ortamlarda gönderilmesi de bulunuyor.

İŞÇİLER PANKARTI TESLİM ETMEK İSTEMEDİ

Karar doğrultusunda gelen İzmir 19. İcra Müdürlüğü çalışanları, Organize Sanayi Bölgesi girişinde direnişteki işçilere ve sendikacılara kararı tebliğ etti. SF Şirketinin idari amirlerinin ve avukatlarının da hazır bulunduğu tebliğ sırasında İcra Müdürlüğü çalışanı, işçilerden pankartı istedi. İşçiler ilk olarak pankartı teslim etmek istemedi ancak tutulan tutanak sonrası pankart teslim edildi. El koyulan pankartta SF Deri'nin iş yaptığı uluslararası kuruluş Mulbery'e seslenilerek "SF Deri'de İşten Atılan İşçileri Geri Al, Sendika Hakkına Saygı Duy" yazıyordu.

'DAHA BÜYÜK BİR PANKARTLA GELECEĞİZ'

Mahkemenin kararını gazetemize değerlendiren DERİTEKS İzmir Şube Başkanı Makum Alagöz  "Hukuk dışı bir kararla bugün, işçilerin pankartını gelip aldılar. Biz bunu ilk defa yaşamıyoruz ama daha sonrasında pankartlar teslim edildi. Burada uluslararası Mulbery firmasının bir itirazı yok sadece SF'nin açtığı dava var. Yarın da itirazlarımızı yapacağız ve daha güzel, daha büyük ve daha görkemli bir pankartla yine yerimizi alacağız" dedi.

EMEK GÜÇLERİNE ÇAĞRI

İzmir emek ve demokrasi güçlerine de çağrıda bulunan Alagöz şunları söyledi "Sendikalara ve kitle örgütlerine de bulundukları yerlerde SF işçilerinin bu talebi döviz  veya pankart olarak açılırsa buradaki işçilere de destekleri daha çok artmış olur".   

KESK'TEN DESTEK ZİYARETİ

Öte yandan direnişteki SF işçilerine destek gelmeye devam ediyor. KESK İzmir Şubeler Platformu direnişteki işçileri ziyaret etti.  Farklı sendikalardan gelen kamu emekçileri SF işçilerinin yalnız olmadığını vurgulayarak, ortak mücadelenin önemine değindi.

Şubeler Platformu adına konuşan dönem sözcüsü Tüm Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ulus Bozkır, SF işçilerinin mücadelesinin kendi mücadeleleri olduğunun altını çizerek "Taşeron cumhuriyetine dönen ülkemizde her gün iş cinayetleri, işten atmalar, örgütlenmelere yönelik saldırılar gerçekleşiyor. Bunun için işveren, polis ve hükümet iş birliği yapıyor. Biz de bunlara karşı  sınıf dayanışmasıyla birlikte mücadelemizi ortaklaştırmalıyız, her alanda her iş kolunda" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Bedrettin Akdeniz için yapılan açıklamada bıçaklı saldırı

SONRAKİ HABER

Beykoz'da imara açılacak orman arazisi havadan görüntülendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...