08 Ağustos 2011 08:05

ABD büyükelçisi Başbakanlık'ta

Hükümetin YAŞ atamalarından sonra PKK'ye karşı mücadele de yoğunlaştırdığı güvenlik zirveleri bugün yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında masaya yatırılacak ve son şekli verilecek. Toplantı öncesinde Başbakanlık merkez binasına gelen ABD Ankara Büyükelçisi Ricciardone'nin, Başbakan Erdoğan'ın Dış Politika

ABD büyükelçisi Başbakanlık'ta
Paylaş

Hükümetin YAŞ atamalarından sonra PKK'ye karşı mücadele de yoğunlaştırdığı güvenlik zirveleri bugün yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında masaya yatırılacak ve son şekli verilecek. Toplantı öncesinde Başbakanlık merkez binasına gelen ABD Ankara Büyükelçisi Ricciardone'nin, Başbakan Erdoğan'ın Dış Politika Danışmanı İbrahim Kalın ile görüşüyor.

Başbakanlık Merkez binaya gelen Francis Ricciardone, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Dış Politika Danışmanı İbrahim Kalın ile biraraya geldi. Saat 14.00'te başlaması beklenen Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde yapılan görüşmede PKK meselesi ile Suriye meselesini görüştüğü ifade ediliyor. Başbakanlık'taki, "Dış Güvenlik Zirvesi" sonrasında yapılan görüşmede, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yarın Suriye'ye yapacağı ziyaretin ele alınması ve ABD'nin bu konudaki beklentisinin Davutoğlu üzerinden Suriye'ye iletilmesi bekleniyor.

Ayrıca Türkiye hem Dış Güvenlik hem de İç Güvenlik kapsamında PKK meselesini öncelikli olarak gündemine almaya ve bu konuda zirveler gerçekleştirmeye devam ediyor. YAŞ toplantılarından hemen sonra yoğunlaştırılan güvenlik zirvelerinde bir taraftan yeni güvenlik konsepti ve bu konuda yapılacak operasyonlar ele alınırken, öte yandan Dış Güvenlik başlığı altında Kandil'e yönelik bir sınır ötesi operasyon yeniden tartışılıyor. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Org. Taşdeler hakkında yakalama kararı

SONRAKİ HABER

Yedek kayıt dönemi başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa