08 Ağustos 2011 07:37

'Madem çay partisi niye soruşturuluyor?'

BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş, Demokratik Toplum Kongresi'ne (DTK) yönelik "Toplanıp çay içip dağılıyorlar" diyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın sözlerine sert tepki göstererek, "DTK madem bir çay partisi o halde savcılar niye DTK hakkında bu kadar soruşturma yürütüyor" dedi.

'Madem çay partisi niye soruşturuluyor?'
Paylaş

Hakkari'de Berçelan Yaylası'na çıkan Selahattin Demirtaş, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. DTK'yı eleştiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın sözlerine sert tepki gösterdi.

Demirtaş, "Aslında onlar DTK'nın şu anda yaptığı görevin ciddiyetini biliyorlar. Fakat kamuoyuna farklı bir şekilde yansıtmak ve olayı çarpıtmak için küçümsemeye çalışıyorlar. Oysa DTK sivil bir meclistir. Bir halk meclisidir. Delegeleri halk tarafından seçilmiştir. İçinde sivil toplum örgütü temsilcileri ve kanaat önderleri vardır ve o kongre en nihayetinde önemli siyasal gelişmeleri takip eden, tartışan ve önemli siyasal kararlar alan bir kongredir. DTK eğer bir çay partisi ise o halde savcılar niye bu çay partisi hakkında bu kadar soruşturma yürütüyorlar. Niye operasyon hazırlığı yapılıyor DTK'ya yönelik" dedi.

"Bir bakan ve hükümet sözcüsü kendi ülkesinde bir sivil meclisle alay edercesine konuşuyorsa demek ki o hükümette hiçbir şekilde demokrasi anlayışı gelişmemiş" diyen Demirtaş, Arınç'a hitaben, "Demokrasiye inanmıyor. Yani halkın kendi içinde çıkardığı örgütlenmeleri görmek halkı küçük görmektir ve kendisine Damat Ferit dönemini hatırlatıyorum ben. Erzurum'da, Sivas'ta Türkler, Kürtler kongre toplarken İstanbul'da Damat Ferit o kongrelerle alay ediyordu. Kendisine bir kez daha tavsiye ediyorum, o dönemi bir daha okusun" şeklinde konuştu. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Aysel Tuğluk da Pazar günü 101 kişilik DTK Daimi Meclisi toplantısı öncesi Diyarbakır Büyükşehir Konuk Evi'nin girişinde Arınç’ın sözlerine tepki göstermişti. Tuğluk, "Alacağımız kararlarla Sayın Arınç'ın çay içip oturmadığımızı görecek" demişti. (HAKKARİ)

ÖNCEKİ HABER

Bakan, Pertek’e ‘huzur’ vermedi

SONRAKİ HABER

Org. Taşdeler hakkında yakalama kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...