26 Mayıs 2015 12:46

Buca İlçe Milli Eğitimde yolsuzluk mu yapılıyor?

Paylaş

Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde, personelin maaşlarının ödendiği Halk Bankası ile İlçe Milli Eğitim Müdürü arasında, mevcut şartname dışında bir protokol imzalandığı, bu protokol dolayısıyla bankanın şartnameye aykırı olarak 600 bin lira kâr edeceği, personelin ise zarara uğratılacağı belirtiliyor.

Buca ilçesi milli eğitim müdürlüğü personelinin maaş ödemelerinin yapıldığı banka sözleşmesinin 16.03.2015 tarihinde süresinin dolması nedeniyle, yeni banka sözleşmesi için İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Okur, Şube Müdürü Arif Canpolat, yetkili sendika Eğitim Sen’in Şube Başkanı Savaş Candemir’den oluşan yeni bir komisyon kuruldu. 

Komisyonun düzenlediği ihale sonucu şartnamenin tümünü onaylayan ve toplamda 4 milyon 187 bin lira promosyon vermeyi kabul eden Halk Bankası ihaleyi kazandı.

Yetkili sendika Eğitim Sen, ihalenin her aşamasını ve sonucunu aynı gün üyelerine duyurdu. Şartnamede tayin ve sair nedenlerle ayrılan personelden, promosyonların geri alınmayacağı maddeleri olmasına rağmen, 21 Mayıs 2015 tarihinde ilçeden tayin nedeniyle ayrılmak isteyen bir öğretmenden promosyon geri istendi. 

Eğitim Sen 5 No’lu Şube yöneticileri, Buca İlçesi Milli Eğitim Müdürü Hasan Okur ve Halk Bankası yetkilileri arasında gizli bir protokol imzalandığını ifade etti. Konu ile ilgili olarak basın toplantısı düzenleyen Eğitim Sen 5 No’lu Şube Başkanı Savaş Candemir, “Bu fesat maddenin eklenmesiyle ilçede 3 yıl içinde tayin nedeniyle ayrılan, emekli olan, haziran ayında gerçekleştirilecek rotasyon nedeniyle ayrılacak 1000’in üzerinde personele ödenen promosyonun geri alınması; bankaya en az 600 bin lira kâr sağlarken, personelin ise zarara uğrayacağı açıktır” dedi. Candemir, suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.
Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Okur suçlamayı kabul etmedi. Okur, “Böyle bir şey mümkün değil. Herkesin bildiği bir şey” dedi. Okur, bankanın, “Ben 4 bin 158 personel üzerinden anlaştım, gelenlerle gidenler arasında denge kurulması lazım” dediğini ifade etti. Ancak bu durum ihale şartnamesine aykırılık teşkil ediyor. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kale Kilit işçisi direnişi tartışıyor: Direnişten korkan sendikadan turnuva

SONRAKİ HABER

Büro emekçisi için ‘örgüt üyesi’ e-maili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa