25 Mayıs 2015 19:04

Ford Otosan İnönü'de direniş sürüyor

Paylaş

Yahya KAYA
Eskişehir

Ford Otosan İnönü fabrikasında üretimi durduran işçilerin bekleyişi sürüyor. Fabrika bahçesinde yaptıkları yürüyüşle seslerini duyurmaya çalışan işçiler sık sık "Bizi satanı biz de satarız", "Burada Türk Metal istemiyoruz" sloganları attılar. Basının görüntü almasını engellemeye çalışan fabrika yönetimine ise "Basına uzanan eller kırılır" sloganıyla tepki gösten işçiler bu yasağı boşa çıkardı.

Fabrika girişinde kısa bir açıklama yapan işçi sözcüleri; "Türk Metal bizi değil patronu temsil ediyor. O yüzden burada istemiyoruz. Taleplerimiz Gölcük'teki arkadaşlarla aynı. Bu fabrikaların sahipleri biziz. Isıl işlem fırınları gibi şalter indiğinde sönmeyen bölümler hariç çalışma yok" dediler. Açıklama sürerken işçiler sık sık Eskişehir Arçelik işçisine seslenerek "Arçelik uyuma kardeşine sahip çık" sloganı attı.

Diğer yandan Ford yönetimi, elektriği keserek ve fabrika girişini işyerine ait itfaiye aracı ve tankerlerle kapatarak baskıyı artırmaya çalışıyor. Ford yönetimi işçilere mesaj atarak yaptıklarının yasal olmadığını iddia ederek 24.00'de gönderilecek servislerle evlerine dönmeleri çağrısı yapıyor. İşten atılan Ford işçileri ise arkadaşlarıyla dayanışmak için fabrika yakınında çadır kurmaya başladılar.
İşçiler yemek ihtiyaçlarını dışarıdan getirilen yiyecekle karşılarken sendika temsilcilik odasına fabrikadan kumanya gönderilmesi işçilerin tepkisine neden oldu.

Metal direnişi Eskişehir'e sıçradı

ÖNCEKİ HABER

Şampiyon Galatasaray, kutlamalar başladı

SONRAKİ HABER

HDP Adayı Aziz Tunç: Maraş’ta önemli bir bariyer aşıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...