25 Mayıs 2015 11:01

Adana'da devletin kurumları Erdoğan'ın mitingi için çalışıyor

Paylaş

Adana'daki tüm devlet kurumları, 29 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı mitinge yurttaşları davet ederken, Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, Adana Milli Eğitim Müdürlüğü'nün resmi web sitesindeki duyuruya tepki göstererek, "Milli Eğitim Müdürlüklerinin görevi iktidar partisinin mitinglerine insan toplamak değil, eğitimin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlamaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 29 Mayıs günü Adana'nın İstasyon Meydanı'nda düzenleyeceği miting öncesi Adana Valiliği ve devletin tüm kurumları miting alanını doldurmak için adeta bir birleriyle yarışıyorlar. Adana'daki devlet kurumlarının binalarına Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu "Cumhurbaşkanımız Adana'da halkla buluşuyor" yazılı pankartlar asıldı. Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingine katılımın artırılması için kurumun resmi web sitesi girişinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafının üzerine "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 29 Mayıs 2015 tarihinde Adana'ya geliyor" yazısı ile duyuru yaptı. 

'BU REKLAM SEÇİMLERİN NE KADAR ADİL OLDUĞUNU GÖSTERMEKTEDİR'

Buna tepki gösteren Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, AKP ve Cumhurbaşkanı'nın koordinasyonu altında devletin tüm kurum ve olanaklarının seferber edildiğini ifade etti. Karagöz, "Bu uğurda her gün, her saat anayasayı ayaklar altına almaktan çekinmedikleri gibi seçim güvenliğini de tehdit etmektedirler. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devletin bütün olanaklarını kullanarak il, il gezip toplu açılış adı altında AKP'nin mitingini yaptığını aşikârdır. Adana Milli Eğitim Müdürü (CEO)'nun yapmış olduğu bu reklam 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerin demokratik ve adil olmadığını gösteren en belirgin kanıtıdır. Eğitim emekçileri iktidar partisinin ücretli köleleri değildir. Kamu emekçilerini ve öğrencileri bu mitinglere çağırıp muhalefet partilerine ve muhalif bütün kesimlere hakaretler etmek hangi etik kurallarla ifade edilebilir. Milli Eğitim Müdürlüklerinin görevi iktidar partisinin mitinglerine insan toplamak değil, eğitimin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlamaktır" diye belirtti.

ÖNCEKİ HABER

Eskişehir Cezaevi'nde işkence iddiası

SONRAKİ HABER

Mutlu Kaya, soluk almaya başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...