25 Mayıs 2015 08:34

Türk Traktör'de 'Pazartesi işbaşı' oyunu tutmadı

Paylaş

Türk Traktör'ün Ankara fabrikasında yönetim ve sendika temsilcilerinin “Pazartesi işbaşı yapılacak” oyunu tutmadı. Sadece beyaz yakalıların işbaşı yaptığı fabrikada tek bir makine bile çalışmadı. Fabrika yönetimi ise önceden sürdürdüğü “Eylem yasadışıdır” söyleminden geri adım atarak, “Sanayimiz zarar görüyor, çalışma barışını sağlayalım” demeye başladı. Türk Metal sendikasından işçilerin kendi seçtiği temsilcilere yönelik tehditlerin ise sürdüğü belirtiliyor. 

KAPIDA NÖBET TUTTULAR

Türk Metal'in organizasyonuyla Pazartesi günü bir grup işçinin fabrikaya girerek üretim yapacağı yönündeki söylentiler üzerine işçiler bugün sabahın erken saatlerinde girişlerde nöbet tutmaya başladılar. Ancak yönetim ve patronun oyunu tutmadı. Sabah 07.00 vardiyasında hiçbir işçi işbaşı yapmadı. Sadece beyaz yakalılar işbaşı yaptı. TOFAŞ'ın işbaşı yapacak olmasını fırsat bilip kafa karıştırmaya çalışanların planını boşa düşürdüklerini belirten işçiler, bu tür çabaların birliklerini daha da güçlendirdiğini söylüyor. 

PATRONDAN BU SEFER KİBAR TEHDİT

Önceki gece işçilere “eyleminiz yasadışı” diye SMS atan fabrika yönetiminin dün gece gönderdiği son mesajında daha kibar bir dil tutturması dikkat çekti. “Sizi anladık” denilen mesajda, ücret ve çalışma şartlardaki iyileştirmelerin  1 ay içerisinde hayata geçirileceği iddia edildi. Bu iyileştirmeden ancak belirtilen tarihte işbaşı yapanların yararlanacağı ifade edilen mesajı işçiler “Bu sefer üstü örtük tehdit etmişler” diye yorumladılar. 

Genel Müdür Marco Votta imzalı mesajda şunlar ifade edildi: “Değerli çalışanımız, sürdürülen işyerini terk etmeme ve topluca iş bırakma eylemleri sizlere, şirketimize, sanayimize ve ülke ekonomisine zarar veren bir noktaya ulaşmıştır. Bu sürecin her aşamasını yakından izleyip, sizleri dikkatle dinledik ve anladık. Bizler bir bütünün parçaları olduğumuza ve sorunların üretim yaparken de çözülebileceğine inanıyoruz. Yürürlükte olan toplusözleşme hükümleri değiştirilmeksizin, sizlere sağlamak istediğimiz ilave katkı çalışması da önümüzdeki 1 ay içerisinde tamamlanarak sizlere açıklanacaktır.

Yukarıda açıkladığımız diyalog ve çalışma barışımıza güç katacak konular takdir edersinizki sizlere duyurulacak olan tarihte işbaşı yapacak çalışanlarımız için geçerli olacaktır. Saygılarımızla, Marco VOTTA Genel Müdür”

SENDİKACILARDAN TEHDİT

Diğer yandan Türk Metal Sendikası Ankara Şubesi yöneticilerinin direnişteki işçilere tehditlerinin sürdüğü belirtiliyor. Özellikle işçi temsilcilerinin hedef alındığı belirtiliyor. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Polisin kontrol noktasını karayoluna uzanarak protesto etti

SONRAKİ HABER

DTCF'de dersler yine iptal

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...