25 Mayıs 2015 06:05

Van'da 700 seçmenin oyu Tokat'a nakledilmiş!

Paylaş

Mehmet Şah ORUÇ

Gürpınar'da yaklaşık 700 seçmenin ikametgahı kendilerinden habersiz bir şekilde 6 ay önce Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı Yolkanak beldesine alındı. Seçmen kütüklerini kontrol etmek isterken durumunun farkına varan yurttaşlar, ikametgahlarını geri aldı, ancak 7 Haziran seçimlerinde oylarını ilçelerinde kullanamayacak. Yaptıkları suç duyurusuna ise henüz yanıt gelmedi. 

Van'ın Gürpınar ilçesinde ikamet eden yaklaşık 700 yurttaşın ikametgahının kendilerinden habersiz bir şekilde 27 Aralık 2014'te Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı Yolkonak beldesine taşındığı ortaya çıktı. 7 Haziran seçimlerinde oy kullanmak için seçmen kütüklerini kontrol ettikleri esnada durumu anlayan yurttaşlar, Gürpınar İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne başvurarak ikametgahlarını ilçeye geri aldı, ancak 7 Haziran seçimlerinde oylarını Gürpınar'da değil de Niksar'da kullanmaları gerekecek. Ekonomik durumlarından dolayı Tokat'a gidemeyeceklerini belirten mahalle sakinleri, ikametgahlarının kendilerinden habersiz taşınmasından dolayı suç duyurusunda bulundu. 

'İRADEM SAHTEKARLAR YÜZÜNDEN GASP EDİLDİ'

Eşi ile birlikte Gürpınar'a bağlı Örmeli Mahallesi'nde yıllardır ikametgah ettiğini ve ikametgahlarının kendilerinden habersiz bir şekilde 27 Aralık 2014 tarihinde Tokat'a taşındığını belirten 43 yaşındaki Senar Aslan adlı yurttaş, seçmen kağıdının kendisine gelmediğinden dolayı Gürpınar İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne gittiğini ve burada kendisine kaydının Tokat'ta olduğunun söylendiğini aktardı. Hayatında Tokat'a gitmediğini söyleyen Aslan, "Bu seçimde oy kullanamayacağım. İradem sahtekarlar yüzünden gasp edildi" diyerek, tepkisini dile getirdi. Aslan, ikametgahının kendisinden habersiz bir şekilde alındığından dolayı suç duyurusunda bulunduğunu da belirtti. 

'EKONOMİK NEDENLERDEN DOLAYI OY KULLANAMAYACAĞIZ'

İlçeye bağlı Güzelsu Mahallesi'nde ikamet eden 30 yaşındaki Nesrullah Turan ise yaklaşık bir ay önce ikametgahının Tokat'a taşındığını öğrenmesinin ardından Gürpınar İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne giderek, ikametgahını yeniden ilçeye aldığını kaydetti. Tarihi bir seçimin önlerinde olduğunu ve Tokat'a gidip oy kullanmayacağından dolayı iradesinin sandığa yansımayacağını vurgulayan Turan, yaşadığı mağduriyet ilişkin yaklaşık bir ay önce suç duyurusunda bulunmasına rağmen kendisine olumlu ya da olumsuz herhangi bir cevabın verilmediğini söyledi. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İspanya’da geleneksel dengeler sarsılıyor

SONRAKİ HABER

Şırnak'ta MEB-Eğitim Bir Sen ortaklığında seçim oyunları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa