25 Mayıs 2015 09:30

Ford'da direniş büyüdü, patron masaya oturdu

Bir haftayı dolduran Ford Otosan işçilerinin direnişi kararlılıkla sürerken, fabrika Genel Müdürü Haydar Yenigün ile işçi temsilcileri görüşme sağladı.

Paylaş

Hasret Gültekin KOZAN
Kocaeli

Bir haftayı dolduran Ford Otosan işçilerinin direnişi kararlılıkla sürerken, fabrika Genel Müdürü Haydar Yenigün ile işçi temsilcileri görüşme sağladı.

Aradan geçen bir hafta sonrasında işçilerin belirlediği 7 kişilik komiteyi tanıyan Ford Otosan yönetimi, ücretler konusunda anlaşmaya yanaşmıyor. Direnişin ilk gününden bu yana komitenin ortaya koyduğu diğer talepleri kabul eden fabrika yönetimi, ücretler konusunda elini cebine götürmekten kaçınıyor.

MÜDÜRÜN MESAJLARI İŞE YARAMIYOR

Dün gece (Pazar) başlayan görüşmeler sabah saatlerine kadar iki ayrı toplantıyla sürdü. Ancak Ford Otosan yönetimi ücretlerin iyileştirilmesi konusundaki maddeyi kabul etmiyor. Görüşmelerin bugün gün boyu devam etmesi beklenirken, komite üyeleri görüşme sonuçlarını alandaki tüm işçilerle paylaşarak kararları hep birlikte alıyorlar. Dün akşam (Pazar) 22.00 ve 24.00 vardiyalarına beklendiği gibi sadece sözleşmeli işçilerin gitmesi, bantların yürümemesine, üretimin yapılmamasına imkan sağladı. İşçinin kararlı ve umutlu duruşu, direniş alanına gelmeyen işçilerin çeşitli ikna yollarıyla bu alana getirilmesi fabrika yönetimini oldukça tedirgin etmişe benziyor. Fabrika Müdürü Haydar Yenigün'ün işçilerin cep telefonlarına gönderdiği mesajlar işe yaramazken, direniş ruhu gün geçtikçe güçleniyor.

İSTİFALAR SÜRÜYOR...

Bu sabah sendikadan istifa edemeyen işçilerin postahanelere giderek e-devlet şifreleriyle sendikadan istifa etme işlemlerini sürdürdüğü, istifa sayısının büyük oranda sağlandığı biliniyor.

DİRENİŞ ALANI, DÜĞÜN ALANI...

Önceki akşam ailelerini ve çocuklarını da direniş alanına getiren işçiler, gece geç saatlere kadar kurulan ses sistemi eşliğinde doyasıya eğlenmeyi de ihmal etmedi. Halay çekip, horon tepen işçi ve aileleri direniş ruhunu genişleterek taleplerin kabul edilmesi noktasında büyük rol oynuyor.

İNÖNÜ FABRİKASI İŞ BIRAKTI, SEVİNÇLE KARŞILANDI

Ford Otosan Eskişehir İnönü fabrikası işçilerinin, fabrika içerisinde iş bırakarak direnişe başladığı haberi işçiler tarafından sevinç ile karşılanırken, mücadelenin yayılmasının kazanım sağlayacağı düşüncesi hakim.

DİRENİŞTEKİ DİVAN İŞÇİLERİNDEN ZİYARET

Koç Holding bünyesinde bulunan Divan Oteli'nde DİSK/Gıda-İş Sendikası'na üye oldukları için işten atılan işçiler, direniş alanına gelerek işçilere destek ziyaretinde bulundu. Divan Otel'inde aylardır direnişte olan işçiler, sınıf kardeşleriyle dayanışarak mücadelelerinde başarılar diledi.

İŞÇİLERİN TALEPLERİ NET!

Ford Otosan işçisinin ücret konusunda talepleri net:
* Saat ücretine bu yıl için 2, önümüzdeki yıl için 1Tl olmak üzere 3 TL zam.
* Hemen 1000, Ramazan Bayramında 500, Kurban Bayramında ise 1000 TL olmak üzere, üç ayrı iyileştirme.

ÖNCEKİ HABER

Konya'da 'paralel yapı'operasyonu: 5 kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

Taraf'a 4. vergi operasyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...