24 Mayıs 2015 15:31

‘Güzel Bir Gün’ için 30 Mayıs’ı işaretleyin

Paylaş

Küçükçiftlik Park’ta 30 Mayıs Cumartesi günü - başlayacak Güzel Bir Gün Festivali, gün boyu süren bir piknik havasında geçecek. Katılımcıların hayvan dostlarıyla gelebileceği Güzel Bir Gün’de 

Kalabrese&Rumpelorchester, İlhan Erşahin, Feathered Sun/ Nu, Ayyuka, Büyük Ev Ablukada, İnsanlar ve Gaye Su Akyol gibi isimler sahnede olacak.

İstanbul , yaz mevsimini 30 Mayıs Cumartesi günü KüçükÇiftlik Park’ın çim alanında konserler, performanslar, bahçe oyunları, workshoplar ve özel olarak seçilmiş lezzetlerle dolu bir şenlikle karşılıyor. Piknik havasında geçecek Güzel Bir Gün Festivali’nde Kalabrese&Rumpelorchester, İlhan Erşahin, Feathered Sun/Nu, İnsanlar, Ayyuka, Büyük Ev Ablukada ve Gaye Su Akyol’un yanı sıra festivali düzenleyen Mini Müzikhol ile Nublu’nun müzisyen ve DJ dostları gün boyu iki sahneyi boş bırakmayacak.

KALABRESE & RUMPELORCHESTER

Zürih’li Kalabrese Avrupa elektronik müzik camiasının en saygı gören DJ/Prodüktör prodüktörlerinden. Öyle ki Nicolas Jaar’ın İstanbul konserinin after partisinde DJ’lik yapması için Nicolas Jaar tarafından özellikle davet edilmişti. 2011 yılında Minimüzikhol’ün yaptığı Swisstanbul festivaline DJ olarak katılan Kalabrese, şimdi kendi kadar yetenekli müzisyenlerle hayata geçirdiği canlı projesi Kalabrese & Rumpelorchester performansıyla Güzel Bir Gün’de olacak. 

FEATHERED SUN FEATURING NU
Peru asıllı Alman prodüktör Nu ve Chris Schwarzwaelder’in ritmleri ile vokalistler Raz Ohara ve Jo.Ke’nın büyülü sesleri: Feathered Sun. Kıtaları müzikleriyle gezen ve geniş bir coğrafyadan beslenen modern zaman göçebeleri geçtiğimiz sene Mini Müzikhol’ün düzenlediği Minifesto’daki performanslarıyla herkesi kendilerine hayran bırakmıştı.

İLHAN ERŞAHİN’S ISTANBUL SESSIONS

New York’un en hareketli jazz & world music kluplerinden Nublu, on seneyi aşan tarihi, kendi ismini taşıyan plak etiketi ve düzenlediği festivaller ile artık bir efsane. 2012’de New York’u İstanbul’a taşıyan Nublu ve kaptanı İlhan Erşahin, akşamüstü enfes bir konserle ana sahnenin ateşini yakacak.

GUILLAUME & THE COUTU DUMONTS

Baştan çıkartıcı jazz, hareket veren house ve iç kıpırdatan techno melodileriyle her an yeni bir maceraya atılmaya hazır Guillaume & Coutu Dumonts, Türkiye’de ilk defa, Güzel Bir Gün’de performans sergileyecek. Prodüktör olarak ilk albümü “Face À L’Est”le büyük bir etki yaratan Guillaume, 2007’de Berlin’e taşınarak tek kişilik grubu Guillaume & Coutu Demonts’u kurdu. Berlin, Montreal, Mexico City, Zurih ve Barselona başta olmak üzere sayısız müzik başkentinde sahne alan ve Kanada’nın en önemli festivali MUTEK’in gediklisi Guillaume Coutu Dumont, DJ setlerini kendi çaldığı perküsyonlar ve drum machine’lerle süslüyor.

BÜYÜK EV ABLUKADA 

2008 yılında İstanbul’da kurulan ve son yılların en iyi çıkış yakalayan gruplarından biri olan kendi şahsına münhasır tarzlı Büyük Ev Ablukada, Güzel Bir Gün için ilk defa Elektro Akustik adını verdikleri aranjmanla sahnede olacaklar.

Gaye Su Akyol’un hiç beklenmedik ilk uzunçaları “Develerle Yaşıyorum” adeta sanat musikisinden uzaya fırlatılmış bir muhtıra! Bestesi ve güftesi kendine ait olan 9 eşsiz eseriyle Gaye Su Akyol’un müziği, rakınıza meze mi başınıza bela mı oluyor siz karar verin.
MM ve Dinamo.fm djleri gündüze uygun iç açıcı ve egzotik seçkilerle festivalin temposunu ayarlayacak.

Reggae’den exoticaya, disco’dan funk’a püfür püfür ilkbahar müzikleri Undomondo & John Goo ve King Fifi’nin seçkisiyle festivalde olacak. DJ Tutan Klasik Tutan mahlasıyla açılışta kısa bir piyano resitali sunacak. Konser aralarının geçiş müzikleri Analog Kültür ve Kaan Düzarat’ın arşivinden.
Güzel Bir Gün’ün ışık ve görsellerinin takımı ise İsviçre’li kolektif Van Nutt’a emanet olacak.

WORKSHOP’LAR, OYUNLAR, ATÖLYELER
GüzelL Bir Gün, öğle saatlerinde Löle’den yoga seansıyla başlayacak. Yogayı takiben gün boyu workshop’lar devam edecek. Mixology, Papier Atelier’den kağıt figür atölyesi, Müz’den seed bomb, Bi Nevi’den raw food uygulamaları, Civan ile papyon tasarımı, Bimamma’dan hayvan evi yapımı Analog Kültür’den ‘plak kültürüne giriş’ ve Bitti Gitti’den kaleydeskop atölyelerden yalnızca birkaçı. 
Güzel Bir Gün’de atölyeler devam ederken bir yandan Twister, Jenga gibi oyunlar da oynanabilecek. Alışveriş alanında ise tişörtleriyle Brand Who, pet eşyalarıyla Bimamma, geçici dövmeleriyle Tattly, eski afiş ve reklamlarıyla Kağıt Çocuk, That Magazine ve plaklarıyla Analog Kültür yer alıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Fikret Orman: Şampiyonluğun kaçmasının birinci sorumlusu biziz

SONRAKİ HABER

Grup Yorum'dan bisikletli konser stadyumu protestosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...