24 Mayıs 2015 15:04

Ayna'dan Erdoğan'a: Çiller ve ANAP seni tarihin çöplüğünde bekliyor

Paylaş

HDP'nin Kurtulan yapılan mitinginde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, AKP'nin Kürtleri tehdit etmeyi sürdürdüğünü belirterek, "Biz ölümü ve cezaevini çok gördük. ANAP, Demirel ve Çiller artık yok ama biz buradayız. Erdoğan'a söylüyoruz, son şansındır. Barışı, kardeşliği ve eşitliği esas alırsan Türkiye'de siyasi parti tarihinde kalırsın. Ama sen de diğerleri gibi ölümde ısrar edersen, Çiller ve ANAP seni çöplükte bekliyor" dedi. 

HDP Siirt'in Kurtulan (Misirce) ilçesinde DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna'nın katımıyla, HDP seçim bürosu bulunduğu Sanat Sokağı'nda miting yapıldı. Onbinlerce kişinin buluştuğu alanda, "Barajları aşmaya, sarayları yıkmaya geliyoruz" pankartı açılarak, "Biji berxwadana Kobenê" sloganları atıldı. 

Mitingde konuşan HDP Siirt Milletvekili Adayı İsmail Aydın, çok yoğun baskılar altında sürdürdükleri seçim çalışmalarında AKP'nin halkların coşkusundan korktuğunu belirterek, "Bu coşkuya karşı ellerinde ki tüm imkanları devreye sokmuşlar. Ama biliyoruz k Siirt halkı, Türkiye tarihinde hep ilkleri yapmıştır. Bu seferde AKP'yi barajın altında bırakma ilkini yapacak" dedi. Bir diğer aday Hatice Sevip Tekin de, "Garzan bölgesinde artık iktidara geçiş yok. Halkın özgürlüğü önündeki tüm barajları yıkacağız" diye konuştu. 

'AKP GÜCÜNÜ FAŞİZMDEN ALIYOR'

Mitingde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP'ye seslenerek, "Bu kin nefret nedir? Seçim sürecinden beri linç edilen ve seçim büroları bombalanan biziz. Bildiri dağıtımız için gözaltına alınıyoruz. Soruyorum, Erdoğan'a kim kimi tehdit ediyor? Ölen ve öldürülen de biziz. Bu saldırılar kime?" diye sordu. 

AKP'ye oy vereceklerin bir kez daha düşünmesi gerektiğini dile getiren Ayna, "Bir Kürt, 'Kürt yoktur' diyen bir siyasi partiden aday oluyor veya oy veriyorsa AKP buradan güç alır. Aklımızı başımıza toplayalım. Herkesin artık düşünmesi gerekiyor. Herkesin 'Ben çocuklarıma yarın nasıl bir gelecek düşünüyorum' demesi lazım" diye konuştu. 

AKP'nin Kürt halkını A, B, C planlarıyla tehdit etmeyi sürdürdüğünü hatırlatan Ayna, "Ama biz tek şey söyleyeceğiz. Bugüne kadar gelen hükümetler, Kürtlere sadece inkarı dayattı. Ama bu iktidar partiler nerede? Onlar da bize ölüm üzerinden gözdağı veriyordu. Gösteriyim şuan onlar Türkiye'nin siyasi parti çöplüğündeler. Biz ölümü ve cezaevini çok gördük. ANAP, Demirel ve Çiller artık yok; ama biz buradayız. Erdoğan'a söylüyoruz, son şansındır. Barışı, kardeşliği ve eşitliği esas alırsan Türkiye'de siyasi parti tarihinde kalırsın. Ama sen de diğerleri gibi ölümde ısrar edersen, Çiller ve ANAP seni çöplükte bekliyor" dedi.

'ESAT OKTAY ZİHNİYETİ AKP OY VERİR'

Kadınları "eksiktir" ve "köle" olarak gören bir zihniyetin HDP'nin yanında yeri olmadığını ifade eden Ayna, "Egemenlerden yana olanlar AKP'ye oy versinler. 'Kadın birey ve insandır' diyenler HDP'ye oy verir. Bir Kürt bir Türk'ten eksik olarak mı yaratılmış? Allah bir ulusu bir başka ulustan üstün yaratmadığını söylüyor. Ama Esat Oktay gibi düşünenler ve bu zihniyeti savunanlar, AKP'ye oy versin. Eğer bir Kürt kendi dilini inkar ediyor ve Erdoğan gibi düşünüyorsa yanımızda yeri yoktur" diye konuştu. 

PKK Lideri Abdullah Öcalan ile sürdürülen müzakere sürecinin 2 aydır durdurulduğunu hatırlatan Ayna, "Bu devlet ne yapmaya çalışıyor? Bölge halkının yönünü nereye çeviriyor? Bunun için bu seçim önemlidir. Başkan Öcalan, Erdoğan'a rağmen barış diyor. Ama Başkan Öcalan bunu söylerken barışın önüne bir kelime koyuyor. Onurlu bir barış diyor. Öcalan'ın bu çabasını gören herkes HDP destek verir" ifadesinde bulundu. 

Miting çekilen halaylarla sona erdi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş'ı 2-0 yenen Galatasaray şampiyon gibi

SONRAKİ HABER

Sakarya'dan Ankara'ya Türk Traktör işçileri eylemde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...