24 Mayıs 2015 14:58

Beşiktaş'ı 2-0 yenen Galatasaray şampiyon gibi

Paylaş

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 33. hafta maçında karşı karşıya gelen Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki zorlu 90 dakikanın kazananı lider Galatasaray oldu. Sarı kırmızılı ekip ligin bitimine bir hafta kala bir maç fazlasıyla ve 6 puan farkla liderliğini sürdürdü.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanan ve hakem Hüseyin Göçek'in düdük çaldığı maçta lider Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 11. dakikada Yasin Öztekin ve 80. dakikada Wesley Sneijder kaydetti.

Bu sonuçla ev sahibi lider Galatasaray, puanını 76'ya çıkarırken liderliğini de sürdürdü. Beşiktaş ise 66 puanla 3. sırada kaldı.

11. dakikada Galatasaray öne geçti. Bu dakikada rakiplerini geçen Yasin Öztekin sert vurdu. Kaleci Günay Güvenç'ten dönen topu takip eden Yasin Öztekin, düzgün bir vuruşla kaleciyi mağlup etti: 1-0.

20. dakikada Beşiktaş etkili geldi. Bu dakikada Jose Sosa'nın cezaalanı içine kullandığı serbest atışta Demba Ba'nın kafa vuruşunda top yan direkten oyun alanına geri döndü.

38. dakikada Selçuk İnan'ın cezasahası dışından kullandığı serbest atışta meşin yuvarlak az farkla yandan oyun alanı dışına gitti.

41. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Jose Sosa'nın cezaalanı dışından sert şutunda top yandan auta çıktı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca derbinin ilk yarısı Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

58. dakikada Demba Ba'nın cezasahası dışından sert şutunu kaleci Muslera çeldi. Pozisyonu takip eden Kerim Frei'den önce araya giren Muslera, tehlikeyi güçlükle uzaklaştırdı.

59. dakikada cezaalanı içinde topla buluşan Demba Ba'nın sert şutunu kaleci Muslera, çeldi.

63. dakikada Sneijder'in cezasahası dışından sert şutu üstten auta gitti.

80. dakikada Galatasaray farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada Selçuk İnan'ın cezasahası dışından sert şutunu kaleci Günay çift yumrukla uzaklaştırdı. Sonrasında sağ kanattan yapılan ortada cezasahası dışında topla buluşan Sneijder, düzgün bir vuruşla kalecinin solundan meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-0.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca sarı kırmızılı takım, sahadan üç puanla ayrılan taraf olurken ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğa da bir adım daha yaklaştı.

HAMDİ YASAMAN: BİR AKSİLİK OLMAZSA ŞAMPİYONUZ

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Hamdi Yasaman, bir aksilik olmazsa şampiyon olduklarını söyledi.

Galatasaray Kulübü'nde dün yapılan başkanlık seçimi sonrasında yeni yönetim mazbatasını almadığı için görevini yürüten İkinci başkanlık görevini yürüten Yasaman, Beşiktaş 2-0 yendikleri derbi maçın ardından yaptığı açıklamada "Çok iyi bir takımımız var. Bu takım iki defa şampiyon olmuştu. Aynı takım üçüncü defa şampiyonluğa ulaştı. Biz Galatasaray camiası olarak şampiyonluğa inanmıştık. Baştan inanmak çok önemlidir. Takımı iyi motive ettik. Bir aksilik olmazsa şampiyonuz. Bu takım Rize'de de galip gelir. Onların bir iddiası yok." dedi.

Yasaman, Fenerbahçe'nin moralinin bozuk olduğunu iddia ederek, yarın akşam lig yarışının sona erebileceğini ifade etti.(CİHAN)

 

    

ÖNCEKİ HABER

Dünya barışı için sarılmak bedava

SONRAKİ HABER

Ayna'dan Erdoğan'a: Çiller ve ANAP seni tarihin çöplüğünde bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...