24 Mayıs 2015 14:06

Duble ölüm yolu

Paylaş

Yılmaz ERKEK

AKP hükümeti propagandasını yapadursun, 11 yıldır yapımı tamamlanmayan Diyarbakır-Batman duble yolu ölümlere davetiye çıkarıyor. 100 kilometrelik yolda kazasız gün geçmezken, bugüne kadar yaşanan kazalarda yüzlerce kişi yaşamını yitirdi. Kazalara çukurlar, yanlış tabelalar ve ışık sisteminin neden olduğu belirtiliyor. 

AKP hükümeti seçim mitinglerinde Türkiye genelinde yaptığı duble yolların propagandasını yaparken, 2004 yılından bu yana Diyarbakır-Batman arasında yapımı devam eden duble yol çalışması bitmek bilmiyor. Diyarbakır il sınırları içinde 2014 yılında 6 bin 370 trafik kazası yaşandı, son 4 ayda ise Diyarbakır genelinde 2 bin 31 trafik kazası meydana geldi. Diyarbakır’ın kırsal kesimlerinde ise 2014 yılı içinde bin 987 trafik kazası yaşandı. 

Duble yol çalışmasının devam ettiği Batman-Diyarbakır yolunda 2015 Ocak ayından bu yana 68 trafik kazası yaşandı. Geçen ay İstanbul’dan Batman’a nişan törenine katılmak üzere ablası ile birlikte yola çıkan Abdulaziz Bayman yönetimindeki 34 HY 669 plakalı otomobil, Bismil’den Batman’a giderken duble yolda 20 santimetre yükseklikteki rögar kapağına çarptı. Kazada Abdulaziz Bayram ve 7 yaşındaki Elif yaşamlarını yitirmişti. Diyarbakır’dan Siirt’te gitmekte olan minibüsün uyarı levhalarının hatalı konulmasından kaynaklı TIR’la çarpışmaış ve 25 kişi kaza yerinde hayatını kaybetmişti. Okuldan dönen öğretmen servisi de kaza yapmış, üç öğretmen feci şekilde hayatını kaybetmişti. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

MMK işçisi de rahatsız

SONRAKİ HABER

AKP seçim için askeri seferber etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...