24 Mayıs 2015 13:29

AKP 13 yıldır köprü yapmayı vadediyor

Paylaş

Her seçimde AKP’den köprü sözü alan Kıyıkonak’ta hâlâ köprü yapılmadı. 12 kilometre yolu dolanmak zorunda kalan köylüler, başvurdukları AKP’li Köprüköy Belediyesi’nden yine “AKP’ye oy verin seçimden sonra köprüyü yapacağız” vaadi aldı.

“Onlar konuşur AKP yapar” reklam serisi TV kanallarında her gün saatlerce gösterilirken, Erzurum’un Köprüköy ilçesine bağlı Kıyıkonak (Girdebaz) köyünde yıllardır yaşanan köprü sorunu, AKP’nin ‘oy ver’ pazarlığına dönüştü. 13 yıldır köprü için söz veren hükümet, bu güne kadar hiçbir gelişme sağlamadı. Köprüköy ile Kıyıkonak köyü arasında dere bulunduğu için yurttaşlar, 12 kilometre yolu uzatmak zorunda kalarak, Pekecik ve Derebaşı köylerine gidip ilçe merkezine ulaşıyor. Durumu fırsat bilen AKP, her seçimden önce yurttaşlara ‘köye yeni köprü yapılacağı’ sözü veriyor. Seçimden önce belediyenin verdiği sözü hatırlatmaya giden yurttaşlara yine ‘Oy verin yapalım’ yanıtı geldi. AKP’lilerin seçimden seçime köye gelerek, AKP’ye oy vermeleri karşılığında köprü yapacağı sözünü verdiğini belirten köy sakinlerinden İsmet Çoban, “AKP’nin yalanlarına artık kanmayacağız” dedi. Çoban, “AKP yine bizi kandırmak istiyor. Yine seçime kadar oyalamaya çalışıyor” dedi. 

Köy sakinlerinden Kudus Özkan ise, AKP’lilerin kendilerine, “Oylarınızı HDP’ye veriyorsunuz bu sefer size hizmet etmeyeceğiz. Oylarınızı AKP’ye verin size köprü yapalım” dediğini belirterek, şunları söyledi: “50 hanelik köyümüz var ama köprümüz yok. Şimdiye kadar köyümüze hiçbir hizmet yapılmadı. Yapılacağına da inanmıyorum. Yıllardır böyle kandırılıyoruz.” (Erzurum/DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Valiye ‘sorumluluğunu yerine getir’ çağrısı

SONRAKİ HABER

İzmir’de yetki Eğitim Sen’de’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...