24 Mayıs 2015 13:07

Valiye ‘sorumluluğunu yerine getir’ çağrısı

Paylaş

HDP ve DBP Diyarbakır il örgütleri, HÜDA PAR üyeleri tarafından Ferhat ve Ömer Demir kardeşlere yönelik saldırıya tepki göstererek, Diyarbakır Valisi ve emniyetini sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı. 

DBP binası önünde olayı protesto için toplanan binlerce kişi ‘Baskılar bizi yıldırmaz’ sloganı attı. Burada konuşan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Ömer Önen, “HDP seçim zaferine yaklaştıkça saldırılar da artıyor. Kürt varlığını kabul etmeyen partilere halkın itibar etmemesi bazı derin yapıları kaygılandırıyor. Bu yapılar halkımızı ve partimizi çatışma ortamına çekip kendilerini gündemleştirmek istiyor” dedi. 

Ferhat ve Ömer Demir kardeşlere saldırının planlı olduğunu ve polisin saldırganları koruduğunu söyleyen Önen, “Türkiye’yi 90’lı yılara çekmek isteyen ve esas amacı AKP’nin yenilgisini engellemeye çalışan bu provokasyon girişimine karşı halkımızın duyarlı davranışını, provokasyonunun arkasındaki güçler yanlışa yorumlamamalı” dedi. Diyarbakır Valisi ve emniyetini sorumluluklarını yerine getirmeye çağıran Önen, aksi taktirde seçim sürecini sabote edebilecek sonuçlardan kendilerinin sorumlu olacağını dile getirdi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Cizre’de büyükler sustu çocuklar konuştu

SONRAKİ HABER

AKP 13 yıldır köprü yapmayı vadediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...