08 Ağustos 2011 02:22

Operasyonlar ormanları da vuruyor

HER gün yeni ölüm haberlerine neden olan askeri operasyonlar sürerken, operasyonlardan doğa da nasibini alıyor. Dersim’de askeri operasyonlar genişleyerek devam ediyor. Operasyon bölgeleri havan topu ve helikopterlerle bombalanırken, Aliboğazı’nda çıkan orman yangını da günlerdir sürüyor. Şırnak’ın Gabar Dağı etekler

Operasyonlar ormanları da vuruyor
Paylaş

HER gün yeni ölüm haberlerine neden olan askeri operasyonlar sürerken, operasyonlardan doğa da nasibini alıyor. Dersim’de askeri operasyonlar genişleyerek devam ediyor. Operasyon bölgeleri havan topu ve helikopterlerle bombalanırken, Aliboğazı’nda çıkan orman yangını da günlerdir sürüyor. Şırnak’ın Gabar Dağı eteklerinde top atışları nedeniyle çıkan yangın ise köylüler tarafından söndürüldü.

ALİBOĞAZI YANIYOR

Dersim’in Mazgirt İlçesi’ne bağlı Otlukaya Köyü yakınlarında bulunan ve krom madeni çıkartan özel bir firmaya ait 5 aracın 2 gün önce ateşe verilmesinin ardından bölgede başlatılan askeri operasyon devam ediyor. 3 gündür bölge havan topu ve kobra tipi helikopterlerle bombalanırken, Munzur Vadisi’nde orman yangını çıktı. Munzur Vadisi, Geyiksu ile Aliboğazı’nda süren operasyonlarda yapılan bombardıman nedeniyle 30 Temmuz’da Aliboğazı’nda çıkan yangın yer yer devam ediyor.

GABAR’DA YANGINI KÖYLÜLER SÖNDÜRDÜ

Şırnak’ta Gabar Dağı eteklerindeki Kurteka Dersime bölgesindeki ormanlık alanda da Seslice Askeri Taburu’ndan yapılan top atışları sonucu önceki gün yangın çıktı. Yangına müdahale etmek için Kumçatı Karakolu’ndan izin almaya giden köylülere, askerlerce izin verilmedi. Buna rağmen bölgeye giden köylüler büyük uğraşlar sonunda yangını gece geç saatlerde söndürmeyi başardı. (Dersim-Şırnak)

ÖNCEKİ HABER

Mamak’ta zorunlu din dersine tepki

SONRAKİ HABER

Aram Tigran kendi türküleriyle anılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...