24 Mayıs 2015 11:35

Ya nükleer ya hayat

Yaşam alanı savunucuları nükleer santral projelerine karşı İstanbul ve Mersin’de açıklama yaparak, kurulmak istenen nükleer santralle sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya zarar vereceğine dikkat çekti.

Paylaş

Yaşam alanı savunucuları nükleer santral projelerine karşı İstanbul ve Mersin’de açıklama yaparak, kurulmak istenen nükleer santralle sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya zarar vereceğine dikkat çekti.

Aralarında Nükleer Karşıtı Platform, Kuzey Ormanları Savunması, İstanbul Nükleer Karşıtı Platformu, Karadeniz İsyandadır Platformu üyelerinin de bulunduğu çok sayıda yaşam alanı savunucusu, Türkiye’nin birçok merkezinde yapılan eş zamanlı nükleer santral projelerine karşı eylemler kapsamında Beşiktaş Kartal Heykeli önünde açıklama yaptı. “Ya nükleer, ya hayat” pankartının açıldığı ve “Bir Çernobil daha istemiyoruz”, “Akkuyu ve Sinop Çernobil ve Fukuşima olmayacak” dövizlerin taşındığı eylemde, sık sık, “Dersim’den Sinop’a nükleere isyan”, “Nükleere inat, yaşasın hayat” sloganları atıldı.

Eylemde yapılan açıklamada, halkların, bilim ve hukuk insanlarının tüm itirazlarına rağmen anti-demokratik, sahte ve halktan gizlenen rapor ve süreçlerle nükleer santral projelerinin devam ettiği vurgulanarak, “Bu kirli süreç seçime giden Türkiye’de AKP iktidarı tarafından bir propaganda malzemesi olarak kullanılmaktadır” denildi.

‘DOĞAYI YOK EDER’

Mersin Nükleer Karşıtı Platform üyeleri, nükleer santrallere karşı Mersin Forum AVM havuz başında bir araya gelerek açıklama yaptı. Eyleme, HDP yöneticileri ve Mersin milletvekilli adayları da katıldı. Platform adına konuşan Gazi Güz, yapılmak istenen nükleer santrallerin, Karadeniz, Akdeniz ve Trakya’nın eşsiz doğasının yok olmasına sebep olacağını söyledi. Türkiye topraklarını radyasyon ve nükleer atıklarla zehirleyeceğini söyleyen Güz, kurulmak istenen nükleer santrallerin sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya zarar vereceğine dikkat çekti. Güz, doğayı yok eden enerji projelerine karşı sokaklarda olmaya devam edeceklerini ifade etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kamp Armen küllerinden doğacak

SONRAKİ HABER

Yol için mezarlık tahrip edildi, ağaç kesildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa