24 Mayıs 2015 10:56

AKP'nin, 'Kendi savaş uçağımızı yapıyoruz' afişi kaldırıldı

Şırnak'ta, mitinglerin yapıldığı meydana AKP tarafından seçim propagandası için asılan, 'Kendi Savaş Uçaklarımızı Yapıyoruz' afişi, Roboskî katliamında yakınlarını yitirenlerin tepkisine yol açtı. Afişin asıldığı meydanda toplanan bugün toplanan Roboskili aileler, basın açıklamasıya bu afişe tepki gösterdi. AKP İl teşkilatı, dün akşam saatlerinde tepki çeken afişi, 'Elektrikli otomobil yapıyoruz' afişiyle değiştirdi.

Paylaş

Roboski aileleri, AKP'nin Şırnak'ta seçim propagandası için hazırladığı reklam afişine tepki gösterdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun fotoğrafının yeraldığı ve 'Kendi Savaş Uçağımızı Yapıyoruz' yazılı afişin tepki çekmesi üzerine AKP'liler, dün akşam, bilboardtaki afişi kaldırarak yerine, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bir fotoğrafının yeraldığı, 'Elektrikli otomobil yapıyoruz' afişini astı. 

Roboskili ailelere, Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan, HDP, DBP il başkanları ve HDP milletvekili adayı Leyla Birlik ile çok sayıda kişi katıldı.

Roboskili aileler adına açıklama yapan Veli Encü, AKP'ye tepki göstererek, şöyle konuştu:

"Bu gün burada önünde durduğumuz Şırnak AK Parti il örgütü tarafından seçmeler için hazırladığı, 'kendi uçağımızı yapıyoruz' afişinin dün gece AK Parti teşkilatı tarafından yapılan bir operasyonla değiştirildi. 28 Aralık 2011 tarihinde çocuklarımızı, çoğunluğu çocuk 34 yakınımızı katleden iktidar bugün, 'Kendi uçağımızı yapıyoruz' siyaseti yapıyor üzerimizde. Biz Roboskili aileler olarak bunu kınıyoruz. Bize adalet yerine yerli yapımı savaş uçaklarını layık gördüler. Biz Roboskili aileler olarak tam bin 243 gün önce sınır bölgesinde savaş uçakları tarafından çocuklarımız öldürüldü diyerek, o günden buyana aralıksız adalet mücadelemizi yürüttük ve yürütmeye devam edeceğiz. Bugün burada önünde durduğumuz bu billboard , AKP yöneticilerinin seçimler için hazırladığı afişin önünde açıklamamızı yapıyor olacaktık. Yalnız AKP yöneticileri tarafından bu billboard dün gece değiştirilmiş. Görüyorsunuz, 'Elektrikli otomobil yapıyoruz' diye değiştirildi." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Dev YPG bayrağı Abdulaziz dağına asıldı

SONRAKİ HABER

Saray'da HDP'nin seçim bürosuna ikinci saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...