15 Eylül 2013 14:19

Mamak’ta zorunlu din dersine tepki

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Mamak Şubesinin çağrısıyla dün akşam Hacı Bektaşi Veli Parkı’ndan Tuzluçayır Meydanı’na meşaleli yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş boyunca sık sık “zorunlu din dersi kaldırılsın” sloganları atan kitleye, çok sayıda siyasi parti ve yö

Mamak’ta zorunlu din dersine tepki
Paylaş

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Mamak Şubesinin çağrısıyla dün akşam Hacı Bektaşi Veli Parkı’ndan Tuzluçayır Meydanı’na meşaleli yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş boyunca sık sık “zorunlu din dersi kaldırılsın” sloganları atan kitleye, çok sayıda siyasi parti ve yöre derneği destek verdi.

PSAKD Mamak Şube Başkanı Mustafa Demirtaş, yeni eğitim yılında da zorunlu din derslerinin devam ettiğini ve Alevilerin asimile edilmeye çalışıldığını belirtti. Demirtaş bu uygulamanın insan haklarına aykırı olduğunu ifade etti.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül sadece zorunlu din dersine değil, ırkçı, gerici, asimilasyoncu eğitim programına son verilmesi gerektiğine dikkat çekti.. Mevcut eğitim sisteminin farklı etnik kimlikleri tanımadığını söyleyen Bülbül eğitim sisteminin ırkçı ve tekçi bir zihniyetinin olduğunu dile getirdi.

BDP Muş Milletvekili Demir Çelik ise Alevilere uygulanan asimilasyon politikasının doksan yıldır Kürtlerin dilini, kimliğini, kültürünü yasaklayan politikayla aynı olduğunu belirtti. 16 Eylül’de verilmeye başlanacak eğitimde Alevi ve Kürt çocukların hem dil, hem de inançları yasaklanacak” diyen Çelik,  asimilasyon politikalarına karşı mücadele edeceklerini ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dersim'de toplumezarlar için oturma eylemi

SONRAKİ HABER

Operasyonlar ormanları da vuruyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...