08 Ağustos 2011 02:21

Dersim'de toplumezarlar için oturma eylemi

DERSİM’deki toplu mezarların açılması için oturma eylemi yapana siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri, faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmasını, sorumluların yargılanmasını istedi.Dersim’de 19 PKK’linin bulunduğu toplu mezarın açılması için yapılan başvurulara cevap verilmemesini kınamak ve bölged

Dersim'de toplumezarlar için oturma eylemi
Paylaş

DERSİM’deki toplu mezarların açılması için oturma eylemi yapana siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri, faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmasını, sorumluların yargılanmasını istedi.

Dersim’de 19 PKK’linin bulunduğu toplu mezarın açılması için yapılan başvurulara cevap verilmemesini kınamak ve bölgedeki toplu mezarların usulüne uygun şekilde açılması için Seyit Rıza Parkı’nda basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Dersim İsyanı Lideri Seyit Rıza ile katliam sırasında esir düşen ve elleri halatlarla birbirine bağlı olan yurttaşların fotoğraflarının bulunduğu dev pankart açıldı.

Kurumlar adına basın açıklamasını okuyan MEYA-DER Dersim Temsilcisi Veysel Aksoy, toplu mezarların bir an önce açılması ve faillerin yargılanması gerektiğini belirtti. Aksoy, 1938’den 1990’lı yıllara kadar işlenen faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmasını istedi. Açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı. (DERSİM)

ÖNCEKİ HABER

Günay’ın YAŞ yorumu: Baasçı gelenek tasfiye edildi

SONRAKİ HABER

Mamak’ta zorunlu din dersine tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...