08 Ağustos 2011 02:19

Eroğlu: Sıkıntıları aşmak için masadayız

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, geçmişteki sıkıntıları aşmak için müzakere masasında olduklarını söyledi.Eroğlu, Serdarlı Belediyesi Babutsa Kültür Sanat Festivali’nin açılışında yaptığı konuşmada, 1974 Harekatı’na kadar yaşanan sıkıntıları halka bir daha yaşatmayacak bir anlaşma yapmak için müz

Eroğlu: Sıkıntıları aşmak için masadayız
Paylaş

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, geçmişteki sıkıntıları aşmak için müzakere masasında olduklarını söyledi.
Eroğlu, Serdarlı Belediyesi Babutsa Kültür Sanat Festivali’nin açılışında yaptığı konuşmada, 1974 Harekatı’na kadar yaşanan sıkıntıları halka bir daha yaşatmayacak bir anlaşma yapmak için müzakere masasında mücadeleyi sürdürdüğünü söyledi.

Kıbrıs Türk halkının yarınlarını karartmayacak bir anlaşma arayışı içerisinde olduklarını kaydeden Eroğlu, şöyle devam etti: “Bunu bulur muyuz, bulamaz mıyız bu sadece bize bağlı değil, karşı tarafa da bağlıdır. Biz anlaşma istiyoruz, ama yalnız bizim istememizle bir anlaşma olmayacağına göre Rumların da aynı arzuyu taşımaları, aynı niyet ve düşünce içinde olmaları gerekir. Bugüne kadar biraz uzaktayız.”

Eroğlu, bir anlaşma olmazsa, açıkta olmadıkların, “devletlerinin olduğunu” vurgulayarak, insan hayatında zaman zaman sıkıntılar olabileceğini, sorunların aşılabileceğini, ancak özgürlüğün ve devlet çatısının elden gitmesi durumunda bunlara tekrar kavuşmanın çok zor olduğunu söyledi. (LEFKOŞA)
 

ÖNCEKİ HABER

Ameliyat için bir yıldır sıra bekliyor

SONRAKİ HABER

‘Denge bozukluğuyla malul hükümet sözcüsü’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...