23 Mayıs 2015 19:46

Nasrallah: Suudiler, Türkiye ve Katar bize karşı birleşti

Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah, Suudi Arabistan, Türkiye ve Katar’ın aralarındaki problemleri çözerek kendilerine karşı birleştiğini söyledi. Nasrallah, Suriye’deki 'varlık savaşı'nın kazanılması için taraftarlarına seferberlik çağrısı yaptı.

Paylaş

Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah, Suudi Arabistan, Türkiye ve Katar’ın aralarındaki problemleri çözerek kendilerine karşı birleştiğini söyledi. Nasrallah, Suriye’deki “varlık savaşı”nın kazanılması için taraftarlarına seferberlik çağrısı yaptı.

Lübnan’da yayın yapan es Sefir’in haberine göre Nasrallah, bölgede ‘tekfirci’ grupları mağlup etmekten başka bir yolun olmadığını aksi takdirde katliam, tecavüz, köleleştirme ve utançla karşı karşıya kalacaklarını söyledi.

“Yarımızın onurlu şekilde yaşaması için diğer yarımızın şehit düşmesi de gerekse bu en doğru tercih olacaktır” diyen Nasrallah, “Allah’ın izniyle bu kadar şehit vermeyeceğiz ama saldırı çok büyük olduğu için fedakarlığın da o kadar büyük olması gerekiyor” dedi.

Suudi Arabistan, Türkiye ve Katar’ın aralarındaki problemleri çözerek kendilerine karşı birleştiğini söyleyen Nasrallah, “Yeterince kararlı ve sorumlu olursak onları yenilgiye uğratırız” dedi.

“Seferberlik zamanıdır ve buna herkes katkı sağlayabilir” diyen Nasrallah, partisinin kısa süre içerisinde genel bir seferberlik için çağrı yapacağını söyledi. Nasrallah, bu seferberliğin coğrafi bir sınırlamasının olmayacağını belirtti. Nasrallah, cihatçı gruplarla yürüttükleri mücadeleye dair “Halep, Humus, Şam’da savaşmasaydık bugün Lübnan kentlerinde savaşıyor olacaktık” dedi.

Kalamun’da elde ettikleri başarıya vurgu yapan Nasrallah, “Bu şekilde devam edersek zaferi elde ederiz” ifadesini kullandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Suriyeli muhalifler yeni bir koalisyon kuruyor

SONRAKİ HABER

HDP'nin kadın adaylarından erkek egemenliğine karşı halı saha maçı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...