08 Ağustos 2011 02:18

Ameliyat için bir yıldır sıra bekliyor

Ahmet Fidan bir SSK emeklisi. Bacağındaki açık yara için hastane hastane dolaşmış biri. Son olarak ona ameliyat olması gerektiği söylenmiş. Gerekli tahliller de yapılmış. Ama gelin görün ki aradan yaklaşık bir yıl geçmiş olmasına rağmen hâlâ sıra bekliyor. Üstelik bir bacağını kaybetme riski bile varken.DÖN&Uum

Ameliyat için bir yıldır sıra bekliyor
Paylaş
Sinan Ceviz

DÖNÜŞEN SAĞLIK!

Esenyurt Yeşilkent mahallesinde yaşayan  Ahmet Fidan’ın yaşadıkları sağlıkta dönüşümün ne anlama geldiğini bir kez daha gösterdi.

Ahmet Fidan yıllarca çalışıp emeği ile yaşamını sürdürmüş ve SSK’dan emekli olmuş. Fidan küçük yaşlarda halk arasında kemik çürümesi denen rahatsızlığa yakalanmış ve sağ bacağının kemiğinde cürüme oluşmuş. Gördüğü tedavi sonucunda iyileşen Fidan yıllar geçtikten sonra aldığı bir darbe sonucunda yeniden rahatsızlanır.
Bacağında oluşan açık yara ile birlikte hastane hastane dolaşır  “Haseki, Cerrahpaşa, M. Akif, gibi bir çok hastane dolaştım ve tedavi için randevu bir türlü alamadım” diyen Fidan uzunca bir zamandır randevu bekliyor.
SSK emeklisi olan Fidan son olarak Haseki hastanesine gider ve randevu alarak muayene olur. Olur olmasına ama çile bitmez.

YA BACAĞINI KAYBEDERSE

“Haseki’ye gittim, muayene ettiler bir çok tahlil yaptılar. Ameliyat yapılmasına karar verildi şimdi ameliyat için gün bekliyorum”  diyen Fidan için anestezi raporu geçtiğimiz yılın Aralık ayında çıkmış ama o günden beri ameliyat edilmemiş.

“Yaklaşık bir yıldır ameliyat için gün bekliyorum” diyen Fidan bu arada açık yara ile dolaşmayı da sürdürmek zorunda kalmış.

“Param olsa özel hastaneye gideceğim ama olmadığı için bekliyorum” diyerek sözlerini sürdüren Fidan, bu bekleyiş sırasında bacağını kaybedebileceğine de dikkat çekiyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

YÖK Bakana ceza verdi mi vermedi mi?

SONRAKİ HABER

Eroğlu: Sıkıntıları aşmak için masadayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa