23 Mayıs 2015 15:47

AKP’nin nükleer propagandasına tepki

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), AKP’nin seçim filminde Akkuyu Nükleer Santralinin propagandasının yapılmasını eleştirdi.

Paylaş

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), AKP’nin seçim filminde Akkuyu Nükleer Santralinin propagandasının yapılmasını eleştirdi.

Reklamda ‘Dünyadaki tüm gelişmiş ülkelerde nükleer santral var’ diye yalan söylendiğine dikkat çeken EMO, nükleer santrallerin zararları ortaya çıkınca ülkelerin santralleri kapatma kararı aldıklarının altını çizdi. Açıklamada, “Dünyada kapatılan 150 adet nükleer reaktör var ve bunların tamamı gelişmiş ülkelerde” denildi.

Açıklamada, “Seçimde yüzde 10 barajıyla ‘milli egemenlik’ dediği haksız bir temsiliyete sahip olan AKP’nin bugün muhalif partilerdeki yükseliş ve HDP’nin Türkiye partisi olma iddiasıyla yüzde 10 barajını aşmaya yönelmesi karşısında ‘milliyetçi’ söylemlere sarılmakta, bunun için de nükleer santrali kullanmaya çalışmaktadır. Nükleer santrali ‘milli enerji, nükleer güç, kendi enerjimizi üreteceğiz’ yalanlarıyla malzeme yapan AKP, kendi içinde bulunduğu acizliği gözler önüne sermektedir” ifadeleri kullanıldı. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kayıplar için komisyon talebi

SONRAKİ HABER

Konak Tüneli gecikmeli açılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...