22 Mayıs 2015 17:49

Bilal Erdoğan'a göre başkanlık sistemine babası yokken ihtiyaç var!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, başkanlık sisteminin koalisyonsuz sistem olduğunu söyleyerek, 'Başkanlık sistemi, Tayyip Erdoğan varken değil, Tayyip Erdoğan yokken ihtiyacımız olan bir sistem' dedi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, başkanlık sisteminin koalisyonsuz sistem olduğunu söyleyerek, 'Başkanlık sistemi, Tayyip Erdoğan varken değil, Tayyip Erdoğan yokken ihtiyacımız olan bir sistem' dedi.

Çanakkale'nin Biga ilçesine gelen Bilal Erdoğan ilk olarak Biga Anadolu İmam Hatip Lisesi Hacı Ali Doğan Erkek Öğrenci Yurdu'nda düzenlenen toplantıya katıldı. Bilal Erdoğan, daha sonra AKP İstanbul Milletvekili ve Çanakkale milletvekili adayı olan arkadaşı Bülent Turan'ın seçim çalışmalarına destek verdi.

Gümüşçay Beldesi'nde Belediye Başkanı AKP'lii Adnan Pastırmacı'yı ziyaret eden Erdoğan ve Turan, daha sonra AKP Gümüşçay Belde Başkanlığı Seçim Bürosu'nun açılışı yapıldı.

'İFTİRALARA RAĞMEN VAKIF FAALİYETLERİYLE UĞRAŞACAĞIM'

Açılışta konuşan Bilal Erdoğan, babası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiğini söyledi.

Erdoğan şunları söyledi:

"Bugün de sivil toplum kuruluşlarıyla bir toplantı yapmak için geldim. Ancak burada milletvekili adayımız Bülent Turan, benim 25 yıldır tanıdığım, saydığım sevdiğim bir ağabeyim, bir kardeşim olduğu için davet etti. Ben de onu yalnız bırakmak istemedim. Çalışmalarına katılıp Çanakkaleli kardeşlerimizle selamlaşmak istedim. Tabi ki ister istemez bir seçim konuşması olacak. Ama önümüzdeki 7 Haziran seçimlerine giderken, birkaç seçenek gelecek sandıkta önümüze. Bir tarafta 12-13 yıl bu ülkeye hizmet etmiş, birçok tabuları yıkmış, birçok ilklerin altına imza atmış hareket var. Halkın oylarıyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanının idamla yargılanmasına baş kaldıran bir ülke var. Nerede bu demokrasi havarileri, nerede Batı medeniyeti? Bir milyon insan Ruanda'da, 250 bin soydaşımız Bosna Hersek'de öldü. 350 bin insan Suriye'de öldü. Hala ölüm kusuyor Esed rejimi. Nerede insan hakları? Nerede Avrupa medeniyeti? Nerede Birleşmiş Milletler? Türkiye Cumhuriyeti, dünyanın 17'inci büyük ekonomisi olmasına rağmen, dünyanın en çok dış yardımı yapan 3'üncü ülkesi haline geldi. Sadece 5 milyar doları Suriyeli mültecilerin barınmasına, bakımına, giyinmesine, sağlığına harcadık. Nerde Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler, Amerika. Ya Türkiye, dünyadaki bütün mazlum halkların, özlemini duyduğu, baktığı ülke olmanın hakkını verecek ya da Türkiye kumpasların, iftiraların, koalisyonların, fakirliğin, tekrar yolsuzlukların merkezi haline gelecek. Ne iftira atarlarsa atsınlar ben yine vakıf faaliyetleriyle uğraşacağım. Yine yurt işi, okul işi, yine eğitim işi yapacağım. Ben hesabımı öte tarafta soracağım. Çünkü biz gerçek mahkemenin öbür tarafta olduğuna inanmış insanlarız. Diyanetimi kapatmak isteyen var, İmam Hatibimi kapatmak isteyen var. Bütün bu kazanımlarımızın kaybedilmemesi için çok hayati bir dönemece geldik."

'KOALİSYONLAR OLMAMASI İÇİN OY VERECEĞİZ'

Mevcut seçim sisteminin koalisyon üreten bir seçim sistemi olduğunu ileri süren Bilal Erdoğan, "Türkiye tarihinde Tayyip Erdoğan'dan önce koalisyonsuz dönemler 10 yıl sürüyor muydu? Sürmüyordu. Tayyip Erdoğan'dan sonra da koalisyonların olmaması için oy vereceğiz. Başkanlık sistemi nedir? Koalisyonsuz sistemdir. Başkanlık sistemi, Tayyip Erdoğan varken değil, Tayyip Erdoğan yokken ihtiyacımız olan bir sistem. Türkiye'nin geleceği için, Türkiye'nin gerçekten merkez ülke olabilmesi, bu kazanımlarını asla kaybetmemesi için 7 Haziran'da sandıklarda avazımız çıktığı kadar bu mesajı haykıracağız inşallah" dedi. (Çanakkale/DHA)

ÖNCEKİ HABER

26 gerillanın ölümü sonrası FARC ateşkesi askıya aldı

SONRAKİ HABER

Savaş kışkırtıcılığı, AKP ve Suriye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...