22 Mayıs 2015 17:11

Korucu destekli aday terör estirdi

AKP Eski Milletvekili ve bu seçimde Ağrı Bağımsız Milletvekili Adayı Cemal Kaya’nın, korumaları ve korucular eşliğinde gittiği Diyadin’in Dibekli köyünde, halka saldırdığı ileri sürüldü.

Paylaş

AKP Eski Milletvekili ve bu seçimde Ağrı Bağımsız Milletvekili Adayı Cemal Kaya’nın, korumaları ve korucular eşliğinde gittiği Diyadin’in Dibekli köyünde, halka saldırdığı ileri sürüldü. 20 araçlık konvoy ve amcasının oğlu Oğuloba köyünden Korucubaşı Hikmet Kaya’nın da aralarında bulunduğu grupla Ağrı’nın Diyadin ilçesine bağlı Dibekli köyüne köye gittiği belirtilen Kaya’nın, oy istediği, tehditler savurması üzerine köylülerin tepkisi ile karşılaştığı belirtildi. Bunun üzerine korumalarının ve korucuların halkın üzerine ateş açtığı iddia edildi.

Saldırıyı anlatan köylülerden Mehmet Yıldız’ın, oylarını HDP’ye vereceklerini söylemeleri üzerine Kaya’nın, “Eğer bana oy vermezseniz sizi burada yaşatmayacağım” diyerek kendilerini tehdit ettiğini, kadınların tepki göstermesi üzerine küfür ve hakaret ettiğini söyledi. Kadın ve çocukların Kaya’ya taş atmaya kalkışınca, Kaya’nın talimatıyla beraberindekilerin tabancalarını çekerek üzerlerine ateş açtığını aktaran Yıldız, “Ateş açmaya başlayınca kaçmak zorunda kaldık. Beni ve 25 yaşındaki oğlum Hakan Yıldız’ı sopa ve tekme tokatla linç edercesine dövdüler. Ayrıca torunum zafer işareti yaptığı için bir koruma tarafından gözüne taşla vuruldu” dedi.

HEM SALDIRDI HEM ŞİKAYETÇİ OLDU

Başlarına gelebilecek olumsuz bir durumdan Kaya’yı sorumlu tutan Yıldız, “Can güvenliğimiz yoktur. Bize hakaret eden kendisi, jandarmaya telefon eden ve bizden şikayetçi olan da kendisi. Oysa biz ondan şikayetçiyiz. Jandarma evlerimizde arama yapmak istedi, biz izin vermedik” dedi.

Besrayi Yıldız isimli köylü de eskiden oylarını Cemal Kaya’ya verdiklerini, belirterek, “Köye gelen Kaya tehditle bir kez daha oy istedi. Sana oy verdik, sen bizim için ne yaptın? Kocalarımız, İzmir’de karın tokluğuna çalışıyor. Ne yaptın da oyumuzu sana verelim? Kan dökülmesin barış gelsin diye oyumuzu HDP’ye vereceğiz” dediklerini söyledi. Bunun üzerine kendilerine kurşun yağdırıldığını söyleyen Yıldız, “Hakaretler etti. Oğlum zafer işareti yaptı diye gözüne taşla vurup balon ettiler. Allah bunların belasını versin. Çocuklarımın psikolojisi bozuldu. Oğlum yataktan çıkıp kaçtı, sabaha kadar uyuyamadı” şeklinde konuştu.
Saldırganların darp ettiği 9 yaşındaki çocuk ise “Ben bir şey yapmadım. Amcamı 20 kişi dövdü. Ben müzik sesini duyunca HDP sandım. Parmaklarımı kaldırdım, birisi gelip elindeki taşla gözümün üstüne vurdu. Gözüm çıktı sandım, suçumuz nedir” dedi. Saldırıya maruz kalan köylülerin, Kaya’nın şikayeti üzerine karakola ifadeye çağrıldığı öğrenildi. (Ağrı/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Seçim çalışması yürüten HDP'li kadınlara saldırı

SONRAKİ HABER

HDP'den yurt dışındaki seçmenlere 'sandık' çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa