22 Mayıs 2015 15:37

'Kamp Armen gerçek sahiplerine iade edilsin'

Aralarında, suikast sonucu öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink ve Rakel Dink’in de olduğu Anadolu’daki yoksul ve yetim Ermeni çocukların eğitim gördüğü Kamp Armen’in yıkılması tehdidine karşı destek yürüyüşü yapıldı.

Paylaş

Kürşat YILMAZ
İstanbul

Kamp Armen Dayanışması, Hrant Dink'in de aralarında olduğu bin 500 çocuğun yetiştiği ve 17 gün önce iş makineleri sokularak yıkılmaya çalışılan Kamp Armen'in yıkımına karşı başlatılan direnişin 17'inci gününde Taksim Tünel Meydanı'ndan Galatasaray Lisesi'ne yürüyüş gerçekleştirdi. Tünel Meydanı'ndan bir araya gelen ve aralarında HDP milletvekili adayları Murat Mıhçı, Garo Paylan, Deniz Zarakolu ve Flor Uluk Benli'nin de bulunduğu yüzlerce kişi, "Kamp Armen Ermeni halkına iade edilsin" pankartı arkasında "Biji Berxwedana Kamp Armen", "Direne direne kazanacağız" ve "Kamp Armen kalacak Hrant'ın hesabı sorulacak" sloganlarıyla yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca düdük ve alkışlarla yıkım girişimi protesto edildi.

Galatasaray Lisesi önünde sonlanan yürüyüşün ardından ilk olarak eyleme destek veren Grup Umuda Ezgi Ermenice şarkı seslendirdi. Ardından Kamp Armen Dayanışması adına açıklamayı yapan Sayat Tekir, Ermenilere yaşam hakkı tanımayan zihniyetin şimdi de kolektif bir hafıza mekanı olan Kamp Armen'i gasp ederek soykırımcıların utanç verici geleneğini sürdürdüğünü söyledi. Meselenin bir bina değil tarihi bir adalet mücadelesi olduğunu vurgulayan Tekir, Kamp Armen'in gasp edilen Ermeni varlıklarından sadece birisi olduğunu ve Ermeni halkına iadesinin bir başlangıç olmasını istediklerini söyledi.
Tekir, "Kamp Armen Hrant Dink'in emanetidir. Herkesi bu emanete sahip çıkmaya Ermeni halkının yanında durmaya çağırıyoruz" dedi. Tekir, direnişlerinin Kamp Armen'in tapusu vakfa geri verilinceye kadar süreceğini söyledi.

ÖNCEKİ HABER

AKP'li vekilin elini sıkmayan esnafı tekme tokat dövdüler

SONRAKİ HABER

Entil’den metal direnişine destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...