22 Mayıs 2015 14:04

İşçilerin eşleri de kararlı: ‘Nasıl geçiniriz’ kaygısı yerini dirence bıraktı

TOFAŞ’ta direnişin başladığı günden bu yana işçilerin eşleri ve çocukları da direnişin parçası oldu. İşçiler en büyük desteği eşlerinden görüyor.

Paylaş

TOFAŞ’ta direnişin başladığı günden bu yana işçilerin eşleri ve çocukları da direnişin parçası oldu. İşçiler en büyük desteği eşlerinden görüyor. Direnişin ilk zamanları “Nasıl geçiniriz, borçlarımızı nasıl öderiz” gibi kaygılar taşısalar da sonraları bu kaygılar yerini dirence bıraktı.

Direniş yerine kurulan çadırlarda kalan işçi eşleri, artan baskılar ve yardımların kesilmesine tepkili, hükümetin işçilerin yanında olmadığını söylediler. Yaşadıkları maddi zorlukları anlatarak, tepkilerini “Zenginler gününü gün ediyor. Biz ne lokanta biliriz ne kuaför. Bu kadar haksızlık yeter. Eşim TOFAŞ’ta çalışıyor dediğim zaman iyi diyorlar. Gerçeğini bilmiyorlar. Çalışma koşullarını da verilen parayı da... Bu sendika buradan gidecek” sözleriyle dile getirdiler. Bir işçi eşi “Ben önce eşime destek vermek için gelmiştim. Şimdi tüm işçilerin yanındayım” dedi. İşçi eşlerinin konuşmaları, direnişteki işçiler tarafından alkışlarla karşılandı.  (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Öğrencinin kafasıyla tahta silen müdüre tepki

SONRAKİ HABER

Sendikasız işçiden aidat kesmişler!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...