22 Mayıs 2015 13:29

Öğretmen, hukuk mücadelesini kazandı

Denizli'de Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başarısız sayılıp görev süresi uzatılmayan Okul Müdürü Sacit Öztepe, başlattığı hukuk mücadelesini kazandı.

Paylaş

Denizli'de Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başarısız sayılıp görev süresi uzatılmayan Okul Müdürü Sacit Öztepe, başlattığı hukuk mücadelesini kazandı.

Merkez Pamukkale ilçesindeki Hacı Serpil Kabaklıoğlu Ortaokulunda 4 yıl müdürlük yapan Sacit Öztepe, geçen şubat ayında, görev süresinin 4 yıl daha uzatılması için başvuruda bulundu. Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘Görev süreleri uzatılacak eğitim kurumu müdürleri değerlendirme formu’ ile Öztepe’ye 75’in altında puan vererek, başarısız kabul etti ve görev süresini uzatmadı.

Milli Eğitim Müdürlüğü, başarısız bulup, görev süresini uzatmadığı Müdür Sacit Öztepe’yi Ahmet Nuri Özsoy Ortaokuluna müdür olarak atadı. Sacit Öztepe, bu durumu kabullenmeyip, avukatı Tevfik Akkılıç aracılığıyla Denizli İdare Mahkemesine dava açtı.

Mahkeme, açılan dava ile ilgili kararını verdi. Gerekçeli kararda, “Objektif ölçütler ve somut gerekçeler ortaya konulmak suretiyle değerlendirme yapılmaksızın, tesis edilen dava konusu işlemde hukuka uyarlı bulunmadığı sonucuna varılmıştır. Dava konusu işlemin iptaline karar verilmiştir” denildi.

Denizli Valiliği onayıyla, Milli Eğitim Bakanlığının kanun hükmündeki kararnamesine göre Denizli’de 100 okul müdürü görevden alınmış ya da görev değişikliğiyle yerleri değiştirilmişti. Mahkeme kararının, diğer okul müdürleri için de emsal teşkil edebileceği belirtildi. (Denizli/DHA)

ÖNCEKİ HABER

ILO: Grev erteleme hak ihlalidir

SONRAKİ HABER

Öğrencinin kafasıyla tahta silen müdüre tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...