22 Mayıs 2015 11:56

Üç günlük grev bitti ama yarın da nöbete gitmeyecekler

20-21-22 Mayıs tarihlerinde greve çıkan aile hekimleri üç günlük grevin sonucunda büyük oranda hedeflerine ulaştıklarını belirtiyor.

Paylaş

Sağlık Bakanlığının dayattığı cumartesi nöbetlerine gitmeyen Aile Sağlık Merkezi (ASM) ve Toplum Sağlık Merkezi (TSM) çalışanlarının, iş sözleşmelerinin feshedileceği tehdidi üzerine çıktıkları üç günlük grev geride kaldı. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Aile Hekimleri Kolu Başkanı Fethi Bozçalı, grevimizin hedefine ulaştığını düşünüyoruz. Ayrıca cumartesi nöbetlerine de gitmemeye devam edeceğiz” dedi.

Cumartesi nöbetlerine karşı, insani çalışma süreleri ve çalışma koşullarının düzeltilmesi talebiyle çıktıkları 3 günlük iş bırakma eylemini gazetemize değerlendiren TTB Aile Hekimleri Kolu Başkanı Fethi Bozçalı, eylemlerin Türkiye çapında yüzde 60’ı, İstanbul, Diyarbakır, Batman, Hatay, Mersin, Antep gibi illerde ise yüzde 90’ı bulduğunu söyledi. 

“Amacımıza ulaştığımızı düşünüyoruz” diyen Bozçalı, halkın bu kez kendilerine daha fazla destek olduğuna dikkat çekti. Bozçalı, “Biz de onları mağdur etmedik. Bu süreç içerisinde onların acil sorunlarını da çözdük. Hem halk mağdur olmadı hem de tersine destek oldular” dedi.

Bundan sonraki süreç için de Sağlık Bakanlığının, taleplerini karşıladığı durumda sorunun çözüleceğini ifade eden Bozçalı şöyle dedi: “Yok olmazsa, eylemlilik sürecimizi sürdüreceğiz. Tüm Türkiye’de eylem yapmaya devam edeceğiz.” (İstanbul/EVRENSEL)


Sağlık emekçileri grevin son gününde bir araya geldi

Sağlık Bakanlığı'nın Aile Sağlığı Merkezi (ASM) ve Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarına yönelik nöbet ve angarya dayatmasına karşı başlatılan iş bırakma eyleminin son gününde, sağlık emekçileri, Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü bahçesinde bir araya gelerek açıklama yaptı. SES Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Tabip Odası, Diyarbakır Aktif Aile Hekimleri Derneği üyeleri ile çok sayıda sağlık emekçinin katıldığı eylemde, "Baskılar bizi yıldıramaz", "Sağlık haktır hak satılamaz" sloganları atıldı. Emekçiler adında açıklama yapan Diyarbakır Aktif Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Mehmet Ülbeği, iş güvencelerinin ellerinden alındığını belirterek, "Keyfi uygulamalarla sağlık çalışanları işsiz bırakılmaya çalışılmış, emeklilik hakkımız ve yıpranma payımız verilmemiştir" dedi. Sağlık Bakanlığı'nın halkın sağlığını riske attığına dikkat çeken Ülbeği, "Bizleri işsiz bırakanlar, sizleri doktorsuz, hemşiresiz, ebesiz bırakma derdindedir. Yıllardır hizmet verdiğimiz vatandaşlarla bizleri karşı karşıya getirmeleri çirkin bir oyundur" ifadesinde bulundu.

'ÖZELLEŞTİRME SEVDALARININ GERÇEKLEŞMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Halkın birinci basamak sağlık hizmeti almalarını sağlamak için mücadele edeceklerinin altını çizen Ülbeği, "Halkın sağlığıyla oynamalarına ve özelleştirme sevdalarının gerçekleşmesini asla müsaade etmeyeceğiz" diye belirtti. Sağlık emekçilerine yönelik artan şiddete de değinen Ülbeği, Aile Hekimleri Federasyonu'nun da Sağlık Bakanlığı'nı savunan bir tutum içinde olduğunu söyledi. Ülbeği, halkın sağlığını tehdit edenleri ve bu politikalara alet olanları deşifre edeceklerini belirtti.

Eylem, hükümetin "Sağlıkta dönüşüm" projelerini sembolize eden balonlarının patlatılmasıyla son buldu.

MERSİN'DE SAĞLIKÇILAR HALKI GREVLERİ KONUSUNDA BİLGİLENDİRDİ 

Mersin'de de sağlıkçılar, çıktıkları 3 günlük grevin son gününde Özgür Çocuk Parkı içinde çadır ve stant kurarak yurttaşları neden greve çıktıkları konusunda bilgilendirmede bulundu. Mersin Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan, her türlü baskıya, tehdide, şantaja rağmen 3 gündür hizmet vermediklerini belirtti. 

Sağlık Bakanlığı'nın ve Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün, Aile Hekimleri'ne çağdışı çalışma şartlarını dayattığını ve esnek, kuralsız çalışmayı kabul ettirmeye çalıştığını kaydeden Uğurhan, "Henüz eylemimiz bitmeden zaferimizi ilan etmiş durumdayız. Zaferimizi ilan ettik çünkü, bu mücadele kendi şahsi çıkarlarımız için değil, halkın sağlık hakkı için verilmiş bir mücadeledir" dedi. Uğurhan, 3 günlük grev süresince kendilerine destek veren sağlık çalışanlarına ve yurttaşlara teşekkür etti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Efemçukuru altın madeninin yarattığı kirlilik kanıtlandı

SONRAKİ HABER

Yaşamını yitiren YPG'liler farklı kentlerde toprağa veriliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...