01 Mart 2011 11:45

Nazimiye koruculuğu reddetti

DERSİM’in Nazimiye ilçesinde açılan 100 kişilik korucu kadrosuna rağbet yok.Bin 600 nüfusa sahip olan Dersim’in Nazimiye ilçesinde 100 kişilik korucu kadrosu açıldığına dair ilçede anons yapıldı. 24 köyün muhtarlarına genelge gönderildi. Bütün çabalar yurttaşların korucu olması üzerineyd

Nazimiye koruculuğu reddetti
Paylaş
Ferhat Arslan

DERSİM’in Nazimiye ilçesinde açılan 100 kişilik korucu kadrosuna rağbet yok.

Bin 600 nüfusa sahip olan Dersim’in Nazimiye ilçesinde 100 kişilik korucu kadrosu açıldığına dair ilçede anons yapıldı. 24 köyün muhtarlarına genelge gönderildi. Bütün çabalar yurttaşların korucu olması üzerineydi. Ancak ilçede hiç kimse korucu olmak istemeyince muhtarlara gönderilen genelgeler de kaymakamlığa iade edildi.
Kaymakamlık talimatı üzerine anons yapılarak yurttaşlardan koruculuk için başvurmaları istenilmesine rağmen Nazimiye’de tek bir başvurunun dahi yapılmadığını ifade eden BDP Nazimiye İlçe Başkanı Şükrü Ertaş, ilk günden beri halkın büyük bir tepkiyle karşıladığı koruculuk sistemine karşı onurlu bir duruş sergilediklerini belirtti. Nazimiye’ye gönderilen 100 kişilik korucu kadrosu ile ilgili halk toplantıları gerçekleştirdiklerini anlatan Ertaş, halkın koruculuğunu istemediğini ve tepki gösterdiğini söyledi. Geriş (Gerîşê) Köyü Muhtarı Hüseyin Çetin ise, kaymakamlık talimatı üzerine koruculuk başvuru genelgesini muhtarlık binasında astıklarını, ancak hiçbir başvuru yapılamadığı için iade ettiklerini dile getirdi. Saf (Sof) Köyü muhtar azası Erkan Çakmak da, köylerinin koruculuk sistemine ilgi göstermediğini ifade etti. (DersimDİHA)

ÖNCEKİ HABER

Erbakan defnedildi

SONRAKİ HABER

Patron, polis, belediye saldırıyor DSC işçisi direniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...