22 Mayıs 2015 11:13

'Ülkücüler polis koruması ile taş ve sopalarla üniversiteye alındı'

Antep Üniversitesi'nde HDP'ye destek vermek amacıyla açtıkları standın karşısında MHP'lilerin de stant açması üzerine çıkan olay anını anlatan öğrenciler, 'Ülkücüler polis koruması altında seçim aracıyla üniversite içine alındı. Hatta ellerinde sopa ve taşlarla içeri girdiler. Onlar alana girdikten sonra polis bize yöneldi ve birçoğumuzu gözaltına aldı' dedi.

Paylaş

Antep Üniversitesi Kampüsü'nün giriş kapısı önünde öğrencilerin 12 Mayıs günü açtığı HDP'nin seçim standı karşısında MHP'lilerinde provokasyon amaçlı açtığı standa tepki göstermesi üzerine arbede yaşanmıştı. İki grubun arasına barikat kuran polis, MHP'li öğrencilere yönelik hiçbir bir müdahalede bulunmazken, HDP'li öğrencilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale ederek, çok sayıda öğrenciyi darp ederek gözaltına almıştı. Gözaltında da polis şiddetine maruz kalan öğrenciler, ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı. 

Yaşananlara ilişkin bilgi veren öğrenciler, hiçbir uyarı yapılmadan gaz bombası ve tazyikli su ile polisin müdahale ettiğini belirten öğrenciler, polisin planlı bir şekilde ülkücüleri oraya taşıdığını kaydetti.

'MHP'li GRUP POLİS EŞLİĞİNDE GETİRİLDİ' 

Biyomedikal Bölümü öğrencisi Mustafa Salan, yaklaşık 20 gün boyunca çalışma yürüttükleri alanda öğrenciler ile kurdukları temasın engellenmesi için polisin provokasyon girişiminde bulunduğunu belirterek, o güne kadar herhangi bir sorun ve sıkıntı ile karşılaşmadıklarını söyledi.

Salan, "MHP'liler provokasyon amaçlı getirildi. Bizler 'yaşasın halkların kardeşliği' sloganı atarken, onlar bozkurt işareti yaparak aleyhimizde sloganlar atıyorlardı. Bu görüntüler basın ve emniyette de var. Bize karşı kışkırtıldı. Bunu çok net söyleyebiliriz" dedi. Salan, ülkücü grubun kendilerine pet şişe fırlatması ile gerginliğin başladığını ve polislerin hiçbir uyarıda bulunmadan sadece kendilerine müdahale ettiğini ifade etti.

'TAŞ VE SOPALARLA OKULA ALINDILAR' 

Polis müdahalesinde gözaltına alınan Fen- Edebiyat Fakültesi öğrencilerinden Seher Kırmızı da, çalışmalarının sabote edildiğini belirterek, polislerin kendilerine saldırdığı esnasında ülkücü grubun bozkurt işareti yapıp, aleyhlerinde slogan attığını aktardı. Olayın polisler tarafından körüklendiğini söyleyen Kırmızı, "Hatta ellerinde sopa ve taşlarla içeri girdiler. Yasaya aykırı olduğu halde hiçbir şey denilmedi. Onlar alana girdikten sonra polis bize yöneldi ve birçoğumuzu gözaltına aldı. Ben gazdan dolayı fenalaştım. Orada hiçbir şey yapmadığımız halde darp edildik." (Antep/DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Eşini ve kızını öldüren polis intihar etti

SONRAKİ HABER

Karabük'te 2 Kürt öğrenciye silahlı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...