22 Mayıs 2015 09:25

SDP: Genç üyelerimiz ajanlık baskısı altında

SDP İzmir İl Örgütü, partilerinin genç üyelerine yönelik artan polis baskısına dikkat çekerek, gençlere ajanlık dayatmasında bulunan polislerin sürekli olarak aileleri arayarak psikolojik baskı yaptığını belirtti.

Paylaş

SDP İzmir İl Örgütü, partilerinin genç üyelerine yönelik artan polis baskısına ilişkin İHD İzmir Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. İHD yöneticileri ile HDP İzmir Milletvekili Adayı Semra Uzunok'un da katıldığı toplantıda konuşan SDP İzmir İl Yöneticisi Aslışah Kandemir, İzmir'de uzun yıllardır SDP üyelerine yönelik baskı ve tehditlerin devam ettiğine dikkat çekti. Özellikle gençlik örgütleri olan DEV-LİS ve DEV-GÜÇ üyelerinin ailelerinin polis tarafından aranarak rahatsız edildiğini ifade eden Kandemir, polislerin ailelere "'Çocuğunuz Kobanê'ye gidecek haberiniz olsun" sözleriyle psikolojik baskı uygulandığına vurgu yaptı.

Kandemir, "Polisler sürekli arkadaşlarımıza 'derslerin kötüymüş tanıdık öğretmenler var yardımcı oluruz' ya da 'maddi durumun iyi değilmiş para yardımında bulunuruz; ancak bize bilgi sağlarsan' şeklinde ajanlık teklifinde ve dayatmalarda bulunulmuştur" diye kaydetti. Hem Türkiye genelinde hem de İzmir'de tezgahlanan oyunların farkında olduklarını ifade eden Kandemir, "Partimiz Sosyalist Demokrasi Partisi'ne yönelik uygulanmış, denenmiş ve sonuçsuz kalmış bu politikalar bir kez daha söylüyoruz yine sonuçsuz kalacaktır" dedi.

HDP İzmir Milletvekili Adayı Semra Uzunok ise gençlerin mücadelelerinden vazgeçmeyeceğine vurgu yaparak, polisler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarının söyledi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Çorum'da HDP'lilere saldırı

SONRAKİ HABER

HDP'nin Kars'taki seçim bürosuna taşlı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...