22 Mayıs 2015 12:51

Baskı ve tehditlere rağmen Ford'da direniş sürüyor

Ford Otosan işçisi, eylemlerinin 4. gününde kararlı bir şekilde mücadelesini sürdürüyor. Bugün 8-16 vardiyasında üretime zorlanan işçiler, mesai sonrası direnişteki işçi arkadaşlarının yanına geldi. İşçiler "Hoşgeldin kardeşim" sloganlarıyla karşılandı.

Paylaş

Arzu ERKAN
Hasret Gültekin KOZAN
Kocaeli

Ford Otosan işçisi, eylemlerinin 4. gününde kararlı bir şekilde  mücadelesini sürdürüyor. Bugün 8-16 vardiyasında üretime zorlanan işçiler, mesai sonrası direnişteki işçi arkadaşlarının yanına geldi. İşçiler "Hoşgeldin kardeşim" sloganlarıyla karşılandı.

Dün İzmit merkezinde yüzlerce işçinin katılımıyla yaptıkları eylem ve büyük yürüyüş sonrası Gölcük fabrikası önüne gelen işçiler, buradan Bursa'da direnişte olan metal işçilerine desteğe gideceklerdi. Bursa'ya hareket sırasında Ford Otosan yönetimi tarafından gelen mesaj ile iş başı yapmaları istenen işçiler, fabrika önünde bir araya gelerek ne yapacaklarını tartıştı. Alınan karar sonrası iş başı yapmayarak direnişlerini sürdüreceklerini ifade eden işçilere fabrika yönetiminin yoğun baskısı söz konusu. Polis işbirliği ile işçilerin TIR parkındaki direnişini kırmaya çalışan fabrika yönetimi, işçilere saat başı attığı mesajlarla iş başı yapmalarını, yaptıkları takdirde ödüllendirileceklerini söylüyor. 

Fabrikanın attığı her mesaj sonrası öfkesi daha da artan işçiler, mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerini ifade ederken, TIR parkındaki bekleyişlerini de dün akşamdan bu yana sürdürüyor. 

SENDİKACIDAN İŞÇİYE TEHDİT!

Dün 16.00-22.00 vardiyasına çağrılan ve fabrika içine girerek üretimi durduran az sayıdaki işçiye ise Türk Metal Sendikası yöneticileri ve usta başıları tarafından yoğun baskı yapıldığı ve tehdit edildikleri bilgisi geldi. İçerideki duruma ilişkin görüştüğümüz işçiler, sendika yöneticilerinin sözlü olarak kendilerinin çalışması yönünde tehdit edildiğini söyleyerek içerideki işçilerin baskıyla üretime zorlandığını aktardı. 

YENİKÖY FABRİKASI DA İŞ BAŞI YAPMADI 

İşçilerin aktardığı bir diğer bilgi ise Yeniköy fabrikası ile ilgili. Yeniköy fabrikasında sabah iş başı yapmak üzere işe çağrılan işçiler, iş başı yapmayarak fabrika bahçesinde bekleyişe geçti. Gölcük fabrikasına gelmek isteyen işçilere izin verilmezken, işçilerin fabrika içindeki bekleyişi sürüyor. 

ÖNCEKİ HABER

Renault işçilerinden tüm metal işçilerine çağrı: İçeride, dışarıda direnişe devam

SONRAKİ HABER

Uzman onbaşı ve uydu personeli serbest kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa