22 Mayıs 2015 03:22

Eva Yerbabuena bugün İş Sanat’ta

Paylaş

Flamenko anlayışını kendine has dans diliyle tüm dünyaya ulaştıran Eva Yerbabuena Flamenko topluluğu ile bugün İş Sanat sezon kapanış gecesinde sahnede olacak. 

Kaygılarını, arzularını, korkularını ve duygularını kendine özgü tarzı ile sunan ve Sydney Opera binasına davet edilen ilk Flamenko dansçısı unvanının da sahibi olan Eva Yerbabuena’yı dünya basını da yere göğe sığdıramıyor.

Eva Yerbabuena Flamenko Topluluğu Balzac’ın meşhur “Hayattaki en güzel şeyler yanılsamalardır” sözü ile yola çıkarak 1998 yılında kuruldu. Kendi geliştirdiği dans dilini tüm dünyaya göstermeyi hedefleyen topluluğu ile Eva Yerbabuena, bugüne kadar sahneye koydukları sekiz ödüllü gösterileri ile dünya çapında sahnelerde dans etti.

Repertuvarları için üç ayrı assemble eseri de bulunan ekip: A Cal y Canto  (2005), Santo y Seña (2007) ve Yerbabuena (2009) çalışmalarıyla da göz dolduruyor.

SYDNEY OPERA BİNASINA DAVET EDİLEN İLK FLAMENKO DANSÇISI

2013 yılında “En İyi Kadın Dansçı” Ödülünü kucaklayan Eva Yerbabuena 1970 yılında Frankfurt’ta doğdu. Eva topluluğuyla tüm dünyayı ve en prestijli sahneleri dolaşırken, Sydney Opera binasına davet edilen ilk flamenko dansçısı olmayı da başardı.

2001 yılında koreograf Pina Bausch tarafından topluluğunun 25. yıl dönümü kutlamaları için Wuppertal, Almanya’ya davet edilen sanatçı bugüne kadar Paris’teki Theâtre de la Ville, Londra’daki Sadler’s Wells ve Barbican, New York City Center, Düsseldorf Operası, Sao Paolo’daki Teatro Municipal gibi mekanlarda sahneye çıktı.

17. Jerez Flamenko Festivali ve 10. Londra Flamenko Festivali gibi organizasyonlarda da sahne alan Eva Yerbabuena, koreografilerini Enrique ‘El Canastero’, Angustillas’ La Mona’, Mariquilla, Mario Maya ve Johannes García gibi Flamenko ustalarından aldığı eğitimin üzerine inşa ederek topluluğu ile 1999, 2000 ve 2001 yıllarında üst üste İspanya’nın en seçkin dans ödüllerinden Premios Flamenco Hoy’da En İyi Dansçı seçildi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Şimdi değilse ne zaman?

SONRAKİ HABER

20 dilden şarkılarla savaş protestosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...