21 Mayıs 2015 16:13

Elazığ’dan metal işçilerine destek!

KESK Elazığ Şubesi direnişteki metal işçilerine destek amaçlı Hozat Garajı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya EMEP, HDP ve açlık grevinde olan Elazığ Sulama Birliği işçileri de destek verdi.

Paylaş

KESK Elazığ Şubesi direnişteki metal işçilerine destek amaçlı Hozat Garajı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya EMEP, HDP ve açlık grevinde olan Elazığ Sulama Birliği işçileri de destek verdi.

KESK adına basın açıklamasını yapan Elazığ Eğitim-Sen Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Fuat Koç, “milli güvenliği tehdit ettiği” gerekçesiyle yasaklanan grevlerin aslında AKP’nin işçilerin değil patronların çıkarlarını koruduğunu açıkça gözler önüne serdiğini ve binlerce işçinin iş durdurduğu bu süreçte ne grev yasaklarının, ne de patronların işten atma tehditlerinin bu direnişi durduramayacağını söyledi.

“Kamu emekçilerinin de toplu iş sözleşmesi imzalamaya doğru ilerlediği bir dönemde, işçilerin direnişleri biz kamu emekçileri için de oldukça öğretici olmaktadır” diyen Koç, işçilerin ve emekçilerin çıkarlarını korumayan, kraldan çok kralcı olan, hükümete sırtını yaslayan, sendikal demokrasiyi ortadan kaldırarak kendini kral ilan eden sendikal yaklaşımlar için artık sonun gelmeye başladığını belirtti.

Hükümetin grev yasaklama ve yandaş yapılanmalar üzerinden baskı kurma politikasından vazgeçmesini, işçilerin taleplerini karşılamasını ve işbirlikçi sendikaların bu alandan çekilmesini talep eden Koç, gerçek ve özgür toplu sözleşme düzeni sağlanıncaya kadar süreceğine inandıkları bu direnişi her platformda sahipleneceklerini ve dayanışma içerisinde olacaklarını söyledi.

Koç’un yaptığı konuşmanın ardından Elazığ Sulama Birliği işçileri adına konuşan Yakup Çelik direnişte olan metal işçilerini selamlayarak kendilerinin de 14 gündür açlık grevinde olduklarını hatırlattı. Çelik, “Biz de hakkımızı sonuna kadar savunacağız. Grevdeki tüm işçileri selamlıyoruz” dedikten sonra hep birlikte ‘Yaşasın sınıf dayanışması’ sloganı atıldı.
Basın açıklaması sırasında sık sık “Genel grev, genel direniş!”, “Birleşe birleşe kazanacağız!” ve “Devlet güdümlü sendikaya hayır!” sloganları atıldı. (Elazığ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Metal işçisi kazanırsa hepimiz kazanacağız'

SONRAKİ HABER

Hüda-Par üyeleri 85 yaşındaki yurttaşı darp etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...