21 Mayıs 2015 13:31

Kaymakam mı yoksa AKP ilçe başkanı mı?

Gürpınar Muhtarlar Derneği Başkanı Azat Erdemir, muhtarları askeri kışlada toplayan Kaymakam Metin Yılmaz’ın, AKP’ye destek istediğini söyledi.

Paylaş

Gürpınar Kaymakamı Metin Yılmaz’ın, ilçedeki muhtarları askeri taburda bir araya getirip, ‘Demokratik çözüm sürecinin selameti’ ile tehdit ederek, AKP lehine çalışmalarını istediği iddia edildi. Toplantıya katılan Gürpınar Muhtarlar Derneği Başkanı Azat Erdemir, Kaymakamın kendileri üzerinden seçmene baskı yapmak istediğini belirtti. 

Devletin tüm kurumlarını seçimler için seferber eden AKP, kaymakamları da devreye soktu. 16 Mayıs Cumartesi günü İlçe Jandarma Komando Taburunda ilçedeki köy ve mahalle muhtarlarıyla yemekte bir araya gelen Gürpınar İlçe Kaymakamı Metin Yılmaz’ın, seçimlerde AKP’ye destek istediği iddia edildi. Toplantıda yaşananlara ilişkin DİHA’ya konuşan Gürpınar Muhtarlar Derneği Başkanı Azat Erdemir, Kaymakam Yılmaz’ın muhtara hitaben kısa bir konuşma yaptığını belirterek, Kaymakamın kendilerine barış sürecinin ilerlemesi için AKP’ye oy istediğini belirtti. Kaymakamın bu isteğine tepki gösterdiklerini belirten Erdemir, “Bizler seçilmiş insanlarız. Seçmenimiz kime oy vermek isterse verir. Seçmenlerimizin üstünde herhangi bir baskımız olmaz. Bizler, ancak seçmenlerimizin sorunlarını dile getirmekle sorumluyuz” diye konuştu. Muhtarlar adına toplantıda Kaymakama tepki gösterdiğini belirten Erdemir, Kaymakama “Bu coğrafyada kan ve gözyaşı hiç eksik olmadı. Ama artık dursun diyoruz. Biz bununla tehdit ediliyorsak, bu durumu kabul etmemiz mümkün değil” dediğini aktardı. Erdemir, “Eski bastonlu muhtar amcaların dönemi bitti. Muhtarlar üzerinden halka baskı yapılmasına asla izin vermeyiz” diye konuştu.

‘KAYMAKAM AKP İLÇE BAŞKANINDAN ÇOK ÇALIŞIYOR’

HDP Gürpınar Eş Başkanı Necat Tanış ise Kaymakamın bir yıldan fazladır ilçede görev yaptığını ve şu ana kadar herhangi bir esnafa selam bile vermediğini belirterek, “Ne hikmetse bir hafta önce müftüyü yanına alarak esnafı geziyor. Artık kaymakamı istenmeyen adam ilan edeceğiz. AKP ilçe başkanı onun kadar çalışmıyor” dedi. 

DİHA’nın iddialara ilişkin görüşmek istediği Kaymakam, kendisine defalarca not bırakılmasına rağmen geri dönüş yapmadı. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Direnişteki CMS İplik İşçileri: Metal işçilerine selam olsun

SONRAKİ HABER

Köylüye mektuplu değil askerli, akrepli tehdit

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...