08 Ağustos 2011 02:00

İsrail’de pahalılığa karşı eylemler kalabalıklaşıyor

İSRAİL’de yüz binlerce kişi sokaklara inerek bir kez daha hayat pahalılığını protesto etti.Ülkenin birçok kentinde düzenlenen gösterilerin merkezi ise Tel Aviv’di. Orta gelir grubundan binlerce gösterici halk için sosyal adalet ve devrim sloganları ile sokağa çıktı.Bir protestocu, “Biz bugün burada İsrai

İsrail’de pahalılığa karşı eylemler kalabalıklaşıyor
Paylaş

Ülkenin birçok kentinde düzenlenen gösterilerin merkezi ise Tel Aviv’di. Orta gelir grubundan binlerce gösterici halk için sosyal adalet ve devrim sloganları ile sokağa çıktı.

Bir protestocu, “Biz bugün burada İsrail’deki yaşam pahalılığını protesto etmek için bulunuyoruz. Hükümetin kendi halkını terk ederek sadece birkaç aile için çalışmasına karşıyız” dedi.

Bir kadın gösterici ise, “Bence burada bu akşam gördüğümüz, geçtiğimiz birkaç hafta gördüklerimiz ile aynı. İnsanlar kısa artık yeter diyor” şeklinde konuştu.

Kudüs’teki gösterilerin merkezi ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun konutunun önü oldu. Gösteriler, geçen ay Tel Aviv’in lüks bir semtinde emlak fiyatlarını protesto etmek için kurulan birkaç çadırla başlamıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

ABD’nin ‘kırık’ notu panik yarattı

SONRAKİ HABER

Stockholm’de Eşcinseller Festivali

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...