21 Mayıs 2015 12:54

İZENERJİ işçilerinden grev uyarısı

Toplu sözleşmeleri arabulucuya giden İZENERJİ işçileri İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne yürüyerek taleplerinin karşılanmaması durumunda fiili greve çıkacaklarını haykırdı. İşçiler direnişteki metal işçilerine de selam yollayarak yanlarında olduklarını belirtti.

Paylaş

Toplu sözleşmeleri arabulucuya giden İZENERJİ işçileri İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne yürüyerek taleplerinin karşılanmaması durumunda fiili greve çıkacaklarını haykırdı. İşçiler direnişteki metal işçilerine de selam yollayarak yanlarında olduklarını belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyesine ait İZENERJİ şirketi ile şirkette örgütlü olan Genel İş İzmir 2 Nolu Şube arasında devam eden toplu iş sözleşmesi, büyükşehirin yüzde 6'lık zam teklifi önermesi üzerine arabulucuya gitti. Yapılan 5 toplantı sonrasında taraflar ücret, kıdem tazminatı, izinler ve yardımlar gibi işçileri yakından ilgilendiren ana maddeler üzerinde anlaşamadı.  15 günlük arabulucu süresi ise 26 Mayıs 2015 tarihinde sona erecek ve bu süreçte de taraflar anlaşamazsa sendika grev kararı alacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tutumunu protesto eden İZENERJİ işçileri, iş bıraktı. Konak Pier önünde toplanan işçiler, "Sadaka değil toplu sözleşme" yazılı pankartlar taşıyarak, belediye binası önüne doğru yürüyüşe geçti. Yüzlerce işçinin katıldığı yürüyüşte, sık sık "İş, ekmek, özgürlük", "Toplu Sözleşme Hakkımız, Grev Silahımız" ve "Ücrette adalet istiyoruz" sloganları atıldı.

METAL DİRENİŞİNE SELAM

İşçiler Bursa, Kocaeli ve Ankara'da devam eden metal işçilerini de unutmadı. 'Diren Metal İşçisi, İZENERJİ İşçisi Seninle' pankartı açan işçiler 'Metal İşçisi Yalnız Değildir' ve 'Zafer direnen emekçinin olacak' sloganlarını attı.

'TEKLİF KOMİK VE KABUL EDİLEMEZ'

Belediye önünde açıklama yapan Genel İş 2 Nolu Şube Başkanı Taner Şanlı, 3 Mart tarihinde başlayan toplu sözleşme sürecinin maddelerde uzlaşılamaması nedeniyle arabulucuya götürüldüğünü belirterek, bugünkü görüşme sonucu ise 33 maddeden yalnızca 8 maddede uzlaşma sağlandığını söyledi. Yapılan görüşmede ayrıca ücretlerin yalnızca yüzde 6, ikramiyelerde ise 16 yevmiye artırıldığını söyleyen Şanlı, "Ülkemizde açıklanan resmi enflasyon oranı yaklaşık yüzde 12'dir. Temel tüketim maddelerinin enflasyon oranının yüzde 25-30 civarında olduğu hesaba katıldığında önerilen zam oranının komik ve kabul edilemez olduğu ortadadır" dedi.

İnsanca yaşabilecek bir ücret ve çalışma koşullarının düzeltilmesini istediklerini belirten Şanlı, "26 Mayıs tarihi arabulucuk gününün son günü olup maddeler üzerine anlaşma sağlanmadığı takdirde sendikamız grev kararı alacak ve bu sürede bir ilerleme olmazsa fiili olarak greve çıkacaktır" dedi. Şanlı, ayrıca Bursa ve Kocaeli'de işveren sendikası MESS'e karşı direnen ve iş bırakan metal işçilerini de selamladı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türk-İş patronlara ve Türk Metal’e sahip çıktı

SONRAKİ HABER

HDP Adana’yı karış karış geziyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...