21 Mayıs 2015 12:52

Direnişin sıcaklığı Arçelik’i de ısıtıyor

Paylaş

Tuzla Çayırova’da kurulu Arçelik işçileri de Bursa’daki gelişmeleri yakından takip ediyor. 

TEHDİTKAR SÖZLER

Gelişen hareketten sonra Anadolu Yakası Şube Başkanı Halil Fakı Erdal, İşyeri Baştemsilcisi Serkan Gülün ile işyeri ve ünite temsilcilerinin de katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildiği bilgisini veren işçiler, bu toplantıda kendilerine aba altından sopa gösterildiğini belirttiler. İşçiler, Halil Faki’nin “Çalışana iş var, herkes ne yaparsa kendine yapar, rahat durmayanların hali bizim bir sözümüze bakar” dediğini söylediler. 

TUVALETTE SEFERBERLİK!

İşçiler de baskılara karşı seslerini duyurmak ve tepkilerini dile getirmek amacıyla tuvalet kapılarını kullanmaya başlamış. Tüm işçilerin ilgisini çeken bir araca dönüşünce sendika “seferberlik” ilan etmiş. Tüm temizlik görevlilerinin tuvaletlere dikildiğini, tuvalete giriş çıkışların dahi kontrol edildiğini söyleyen işçiler, sendikacıların tedirginliğine dikkat çektiler. 

SÖZLEŞME YENİLENSİN 

Sözleşmenin iptal edilmesi Arçelik işçisinin de talebi. Onlar da Bosch sözleşmesi baz alınarak yeni bir sözleşme imzalanmasını istiyorlar. Bunun yanında sendikanın baskıcı tutumunun değişmesi gerektiğini söylüyorlar. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hacettepe’de maden işçileri için duvar

SONRAKİ HABER

Türk-İş patronlara ve Türk Metal’e sahip çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...