21 Mayıs 2015 12:47

Hacettepe’de maden işçileri için duvar

Paylaş

Hacettepe’de öğrenci toplulukları bir araya gelerek Beytepe Kampüsünde bir duvarı Soma, Ermenek ve Şırnak’ta yaşamını yitiren madencilere adadı.

Soma’nın yıl dönümünde gerçekleşen etkinlik kampüsün renkli merdivenlerinin yeniden boyanması, kütüphane binasının önünde yer alan renkli barış sembolünün yeniden renklendirilmesi ile başladı. Daha sonra öğrenciler, okulun toplumsal hafızasına kalıcı bir iz bırakarak seçtikleri bir duvarı Soma’da Ermenek’te ve Şırnak’ta hayatını kaybeden maden işçilerinin isimleri ile doldurdu. Araya hafta sonunun girmesiyle öğrenciler oluşturdukları duvarın beyaza boyandığını gördüler. Okul yönetimi konuyla ilgili duvarın yanlışlıkla boyandığına dair bir açıklama yaptı. Ardından öğrenciler duvarın eski haline getirilmesini sağladı.
Hacettepe öğrencileri maden işçileriyle birlikte, Bursa’da greve çıkan metal işçilerini de unutmadı. İsimlerin yazıldığı sırada ‘Metal işçisi yalnız değildir’ mesajıyla bir video çeken öğrenciler videoyu sosyal ağlarda paylaşarak direnişteki metal işçilerini selamladı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ASM’ler ve TSM’ler açılmadı

SONRAKİ HABER

Direnişin sıcaklığı Arçelik’i de ısıtıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa