21 Mayıs 2015 12:39

ASM’ler ve TSM’ler açılmadı

Paylaş

Aile Sağlığı Merkezi (ASM) ve Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarının Sağlık Bakanlığının dayattığı cumartesi nöbetlerine karşı, insani çalışma süreleri ve çalışma koşullarının düzeltilmesi talebiyle çıktıkları 3 günlük iş bırakma eylemi dün de devam etti. TTB, Aile Hekimleri Derneği, SES ve TTB’nin çağrısıyla gerçekleşen grev kapsamında ASM ve TSM çalışanları, ASM ve TSM’lere gitmedi.
ASM ve TSM çalışanları greve çıkma nedenlerini şu şekilde açıklıyor:

* İşten atılma tehdidine ve insani olmayan çalışma koşullarına karşı,

* Uluslararası ve ulusal yasalarla güvence altına alınan dinlenme hakkına karşı; cumartesi fazla çalışmaya kaynaklık eden genelgenin iptal edilerek uygulamadan vazgeçilmesi için,

* İş güvencesini ortadan kaldıran, çalışma koşullarını ağırlaştıran yönetmeliklerinin geri çekilmesi için...

Üç günlük iş bırakma eyleminin uyarı niteliğinde olduğunu belirten sağlık emekçileri, talepleri kabul edilene dek iş bırakma dahil, her türlü eylem ve etkinlilikleri artırarak devam ettireceklerini ifade ediyor.

VAN’DA GREV NÖBETİ

Sağlık emekçilerinin çıktıkları grevin ikinci gününde Van’da Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Van-Hakkari Tabip Odası ve Aile Hekimleri Derneği üyeleri eylem yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Van Hakkari Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ayfer Horasan, “Sağlık Bakanlığı, 5 aydır ASM çalışanlarına hafta içi 40 saat çalışmaya ek olarak, cumartesi günleri ‘nöbet’ adı altında fazla çalışmayı dayatıyor. ASM sağlık çalışanları bu haksız hukuksuz cumartesi fazla çalıştırma dayatmalarına karşı 5 aydır direniyor” dedi. Horasan, taleplerinin karşılık bulana dek eylemlerini kararlılıkla sürdüreceklerini belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İspiriz'de gözaltına alınan 13 kişi serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Hacettepe’de maden işçileri için duvar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...