08 Ağustos 2011 01:58

ABD’nin ‘kırık’ notu panik yarattı

ABD’nin kredi notunun düşürülmesiyle, dünya liderleri teyakkuza geçti. Dünyanın en büyük ekonomisi ABD’den gelen haberin, piyasalarda refleks satışlar getirebileceği yorumları yapılıyor.Avrupalı liderler, Avro Bölgesi’ni saran borç krizini değerlendirmek üzere müthiş bir telefon trafiği başlattı

ABD’nin ‘kırık’ notu panik yarattı
Paylaş

ABD’nin kredi notunun düşürülmesiyle, dünya liderleri teyakkuza geçti. Dünyanın en büyük ekonomisi ABD’den gelen haberin, piyasalarda refleks satışlar getirebileceği yorumları yapılıyor.

Avrupalı liderler, Avro Bölgesi’ni saran borç krizini değerlendirmek üzere müthiş bir telefon trafiği başlattı.
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero ve İngiltere Başbakanı David Cameron ile ayrı ayrı telefon görüşmeleri yaptı. Borç krizindeki son gelişmeleri ele alan liderler, piyasalarda oluşan not paniğini önüne geçmek için olağanüstü toplanma kararı aldı.

Berlusconi, Sarkozy ile yaptığı görüşmede birkaç gün içinde G7 maliye bakanlarının toplanması kararı aldıklarını belirtti.
ABD Başkanı Barack Obama, Washington’un ayağını yorganına göre uzatacak hale getirilmesi gerektiğini söyledi. Krizden çıkış yoluna işaret eden Obama, kısa vadede ABD’nin ekonomik büyümesini artırmayı ve istihdam yaratmayı hedeflediklerini belirtti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor’s (S&P), ABD’nin “AAA” olan uzun vadeli kredi notunu, tarihinde ilk kez düşürerek “AA+”ya çekmişti. Kuruluş, bu kararın, hükümetin bütçe açıkları ve artan borç yükünden dolayı alındığını belirtti. ABD Hazine Bakanlığı ise, söz konusu kararı “hatalı” olarak değerlendirdi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Nijeryalılar varlık içinde yokluk çekiyor

SONRAKİ HABER

İsrail’de pahalılığa karşı eylemler kalabalıklaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa