21 Mayıs 2015 11:18

Davutoğlu'dan HDP binalarına saldırıyla ilgili açıklama

Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sinop’ta mitingte yaptığı konuşmasında HDP binalarına saldıran kişinin geçen sene DHKP-C’den tutuklanan bir kişi olduğunu ileri sürdü. Davutoğlu’nun açıklamasının hemen ardından İçişleri Bakanlığından da benzer bir açıklama geldi. 

HDP binalarına yapılan saldırıları en şiddetli şekilde kınadığını söyleyen Davutoğlu, yine saldırılara dair hükümetin sorumluluğuna işaret eden HDP’ye yüklendi. Davutoğlu saldırganın yakalandığını ileri sürerek şöyle dedi: Bu saldırgan geçtiğimiz yıllarda DHKP-C'den tutuklanan bir terörist. Şimdi DHKP-C militanları, rahmetli savcımız Mehmet Selim Kiraz'ı şehit ettiklerinde CHP'lileri çağırmışlardı. CHP'nin Hatay birinci sırası, bu gruplarla, Esed zulmüyle rejimiyle ilişkili olan adamlar. Şimdi aynı şekilde DHKP-C ile PKK bağlantısı var. Aziz Sinoplular, oyunu görüyor musunuz? Bir taraftan bir terör örgütü mensubu böyle bir saldırı yapacak, arkasından AK Parti suçlanacak. İşte maskeler birer birer iniyor, maskeleri indireceğiz."

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA
 

Öte yandan, HDP binalarına düzenlenen saldırıyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanlığı, şu ifadeleri kullandı: Şahsın açık kimliği güvenlik birimlerince tespit edilmiştir. Eylemi gerçekleştiren şahsın daha önce 2007 yılında Ankara'da yasa dışı sol bir örgütün faaliyetlerine katılarak tutuklandığı, yine aynı yılda İstanbul'da yasa dışı sol bir örgüt faaliyetleri ile irtibatlı olmaktan gözaltına alındığı anlaşılmıştır. Sahsın yakalanmasına yönelik olarak gereken tüm çalışmalar özenle yürütülmektedir." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP: Asimilasyon Çerkeslerin peşini bırakmıyor

SONRAKİ HABER

Hasta tutuklular ölüme terk edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...