21 Mayıs 2015 11:01

Sendika ve meslek örgütleri: Cumhurbaşkanı seçim güvenliğini tehdit ediyor

HDP'nin Adana ve Mersin bürolarına yapılan bombalı saldırıların ardından bir araya gelen eme ve meslek örgütleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamalarla seçim güvenliğini tehdit ettiğini ifade ettiler.

Paylaş

HDP'nin Adana ve Mersin bürolarına yapılan bombalı saldırıların ardından bir araya gelen eme ve meslek örgütleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamalarla seçim güvenliğini tehdit ettiğini ifade ettiler. 

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB başkanları 7 Haziran seçimleri öncesi HDP'ye yapılan saldırılara ilişkin ortak bir açıklama yaptılar. KESK Genel Merkezi'nde yapılan açıklamada ortak metni okuyan KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, “Devletleşen AKP, Cumhurbaşkanı'nın koordinasyonu altında tüm kurum ve olanaklarını seçim kazanmak için seferber etmiş durumda. Bu uğurda her gün, her saat anayasayı ayaklar altına almaktan çekinmedikleri gibi seçim güvenliğini de tehdit etmektedirler” dedi. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın seçim meydanlarındaki söylemlerinin muhalefet partilerini ve muhalif tüm kurumları düşman gibi hedef haline getirdiğini belirten Özgen, il binalarına bomba konulduğu gün bile Cumhurbaşkanı'nın HDP'yi açık hedef haline getiren konuşmalarına devam ettiğini söyledi. Özgen, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) Cumhurbaşkanı'nın anayasayı çiğneyerek yürüttüğü seçim çalışmalarına göz yumduğunu vurguladı. 

‘HÂLÂ TEDBİRLER ALINMADI’

Ağrı'da başlayan ve Adana ile Mersin'de bombalı saldırılarla devam eden provokasyonların belli bir odaktan planlı bir stratejini uygulandığına işaret ettiğini belirten Özgen, iki ilde de çok sayıda kişinin ölmesinin amaçlandığını dile getirdi. Bombaların zamanlamasının Mersin mitingi ile aynı güne denk getirilmesinin de profesyonel bir odağı gösterdiğini ifade eden Özgen, seçim atmosferine girildiğinden beri HDP'ye yönelik 66 saldırının gerçekleşmesine rağmen ciddi tedbirlerin alınmamasının yeni saldırıları da beraberinde getirdiğini söyledi. Özgen, “Bütün demokrasi ve emek güçlerini özgürlükler, demokrasi ve toplumsal barış savunucularını bu süreçte birbirleriyle kenetlenmeye, demokratik hak ve özgürlüklerini yılmadan usanmadan savunmaya, her türlü komplo, provakasyon ve saldırılar karşısında dikkatli olmaya ve sorumluluk almaya çağırıyoruz” dedi. 

METAL İŞÇİLERİNE DESTEK

Bursa'da başlayan ve büyümeye devam eden 12 bini aşkın metal işçisinin yeni bir sözleşme direnişi konusunda da sorularımızı yanıtlayan Özgen, “Metal sektöründe patron ve yandaş sendika ittifakını biliyor ve buna karşı metal işçilerinin bir arada yürüttükleri direnişin onurlu bir mücadele olduğunu söylüyoruz. Bu işçilerin en temel haklarını peşkeş çeken sendikaya karşı örgütlü bir duruştur. Biz de onların bu duruşuna destek verdik. Yerellerde yaptığımız eylemlerle de onlarla dayanışmamızı ve desteğimiz sürdürüyoruz”
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Öğrencinin kafası ile tahta silen müdüre işlem yok öğrenciye baskı var

SONRAKİ HABER

HDP: Asimilasyon Çerkeslerin peşini bırakmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...