21 Mayıs 2015 16:40

Türk Traktör'de iki vardiya birleşti, şalter indi

Ankara'da kurulu bulunan Koç Holding'e bağlı Türk Traktör fabrikasında işçiler üretimi durdurdu. Dün gece vardiyasının mesaiye kalmamasının ardından başlayan eylemler gün boyu sürdü. Üretim bir durdu bir başladı.

Paylaş

Ankara'da kurulu bulunan Koç Holding'e bağlı Türk Traktör fabrikasında işçiler üretimi durdurdu.  Dün gece vardiyasının mesaiye kalmamasının ardından başlayan eylemler gün boyu sürdü. Üretim bir durdu bir başladı. 

Saat 15.00'te vardiya değişiminde iki vardiya birleşti ve şalteri indirdi. Fabrika yönetimiyle görüşen işçiler talepleri kabul edilene kadar çalışmayacaklarını belirttiler. Türk Traktör'ün Adapazarı'ndaki fabrikasında ise işçilerin fabrika  yönetimi tarafından 3 gün izne gönderildiği belirtiliyor.

BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Türk Traktör'de işçiler hem fabrika içinde hem de fabrika dışında bekleyişlerini sürdürüyor. Genel Müdür Marko Votto işçi temsilcileriyle görüştü. İşçiler taleplerini bir kez daha genel müdüre ilettiler. İşçiler, Bosch sözleşmesinin aynısının kendileri için de geçerli olmasını, eylem nedeniyle hiçbir işçinin işten atılmamasını, bundan sonra Türk Metal Sendikası temsilcileri yerine kendi seçtikleri temsilcilerle görüşülmesini, zorunlu hafta sonu çalışmaları ve zorunlu fazla mesailerin son bulmasını talep ettiklerini bildirdiler. Genel Müdür Votto ise fazla mesai ve çalışma koşullarına ilişkin sorunların çözülebileceğini ancak ücret artışı konusunda bir şey yapamayacaklarını söyledi. Buna tepki gösteren işçi temsilcileri "ya bu taleplerimiz kabul edilir ya da üretim başlamaz" diyerek toplantıdan ayrıldılar. Dışarıda toplantıya ilişkin değerlendirme yapan işçiler fabrika yönetiminin şantajlarına boyun eğmeyeceklerini belirterek "Bundan sonra tek vardiyamız var. 24 saat buradayız" dediler.(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKP’nin ‘mazeretli’ Diyarbakır adayı

SONRAKİ HABER

Isparta'da polisin nöbet tuttuğu HDP seçim bürosuna saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...